Gemeente Almelo

Persbericht

Presentatie proefexemplaar kunstwerk Mirjam de Zeeuw

Op dinsdag 12 juli presenteert de kunstenares Mirjam de Zeeuw het proefexemplaar van de sociaalsculptuur die zij in opdracht van de gemeente Almelo maakt in de buurt Goossenmaat. Op de muur van het gebouw van de parkwachter in het Goossenmaatpark aan de Platanenstraat, installeert Mirjam de Zeeuw dinsdag een groot email paneel met daarop een foto uit de wijk. Tevens presenteert zij dinsdag de locaties waar de andere twintig panelen worden geïnstalleerd, waaruit het kunstwerk straks zal bestaan. In oktober dit jaar wordt het volledige kunstwerk geïnstalleerd en onthuld.

Buurtonderzoek voor kunstwerk

Haar opdracht was het in samenspraak met bewoners zichtbaar maken van de sociale structuur en de identiteit van de buurt en haar bewoners. Het project moet uitmonden in een 'sociaal sculptuur' waarbij bewoners betrokken zijn en die uiteindelijk in de buurt een plek krijgt. Vorig jaar heeft Mirjam de Zeeuw onderzoek in de buurt gedaan. In december presenteerde zij samen met de bewoners het plan om de historie van de buurt te vangen in historische foto's en door haar zelf in de afgelopen tijd gemaakte actuele foto's. Dit presenteert zij in de buurt op email panelen met daarbij een plattegrond. Samen vormen de panelen straks een wandelroute door de buurt.

Installatie proefexemplaar

Het installeren van het proefpaneel begint dinsdag om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur. Aansluitend is in het wijkcentrum Goossenmaat aan de Platanenstraat 40 in Almelo de presentatie van de andere locaties. Aanwezig zijn leden van de Adviescommissie Beeldende Kunst van de gemeente Almelo, leden van de uit bewoners bestaande kunstcommissie van het Goossenmaatpark en leden van het Buurt-Aan-Zet team




Gemeente Almelo