Dienstenbond CNV

CAO-overleg VBA in een impasse
12-07-2005

Afgelopen donderdag heeft CNV Dienstenbond tot in de nachtelijke uren met de directie onderhandeld over de CAO. Dat heeft niet tot resultaat geleid. Nadat CNV Dienstenbond geprobeerd heeft om in een creatief en praktisch voorstel tot afspraken te komen, is gebleken dat VBA daar niet in mee wil denken. Bonden hebben aangegeven dat zij graag van VBA een oplossing krijgen om verder te komen in het overleg, omdat hun creativiteit even op is.

Omdat er nogal wat lastige en ingewikkelde onderwerpen op de agenda staan voor 2006, heeft CNV Dienstenbond geprobeerd om het overleg heel pragmatisch te benaderen. Het voorstel van CNV Dienstenbond is namelijk om een CAO af te sluiten tot en met 31 december 2005. Daarin een aantal minder zware afspraken mee te nemen die al besproken zijn en vervolgens direct door te onderhandelen voor een CAO voor 2006 over de moeilijke onderwerpen.

De reden om dat voor te stellen is omdat als wij nu blijven doorpraten over een langdurige CAO wij voorzien dat wij voor het eind van het jaar geen CAO hebben. Daarvoor zijn de onderwerpen te complex. Dan maar praktisch aanpakken en daarmee tijd winnen om kwalitatieve afspraken te maken.

Waar gaat het om? De onderwerpen die in 2006 geregeld moeten worden zijn:

* De ombouw van het prépensioen naar een alternatieve regeling
* De veranderde wetgeving omtrent het ziektekostenstelsel
* De invoering van levensloopmogelijkheden
* De ombouw van het pensioensysteem van eindloon naar middelloon
* Structurele afspraken over loondoorbetaling bij ziekte in het tweede ziektejaar en volgende jaren

* Loon

Op een aantal van deze punten staan CNV Dienstenbond en VBA nog recht tegenover elkaar, maar moeten er afspraken gemaakt worden vóór 1 januari 2006. Ook over loonsverhoging moeten er afspraken komen. Omdat de onderhandelingen over deze punten het hele CAO-proces zullen frustreren, heeft CNV Dienstenbond gekozen om een aantal van deze zaken nu niet in de CAO, die loopt tot eind 2005 op te nemen, maar in een volgende CAO. Daarmee halen we de angels uit het huidige overleg en kunnen we nu een CAO overeenkomen.

Echter, VBA houdt vast aan de eigen uitgangspunten en wil ook afspraken voor langere termijn maken. Omdat wij alle creativiteit hebben ingezet om toch tot een CAO te komen en aangegeven hebben dat wij positief en constructief willen doorpraten over de zaken die in 2006 geregeld moeten zijn, weten wij niet meer hoe we wel tot afspraken kunnen komen. We hebben dan ook aangeven bij de directie dat zij voor het volgende overleg met ideeën moeten komen, omdat wij vooralsnog geen mogelijkheden meer zien.

Kortom, we zitten in een patstelling, waar CNV Dienstenbond een oplossing voor gezocht heeft. In augustus staan de volgende gesprekken gepland over de CAO. Dan hopen we dat VBA ook creatief heeft meegedacht. Tenslotte is het ook van belang voor VBA om een CAO te hebben.

Onderhandelen kunnen we niet zonder u, maar ook niet zonder uw ongeorganiseerde collega. Hoe meer leden wij hebben, hoe harder wij kunnen knokken voor goede afspraken. Maak uw ongeorganiseerde collega lid, ook zij profiteren mee van de afspraken die wij namens u maken.

Voor vragen en/of opmerkingen over deze info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 5670615 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl