Gemeente Dongeradeel

WOZ-portaal


---

Caravans e.d. niet parkeren op de openbare weg

In verband met de vakantieperiode vragen burgemeester en wethouders uw aandacht voor het parkeren van caravans en campers op de openbare weg. Pas wanneer men van plan is om met vakantie te gaan mag de caravan e.d. op de openbare weg worden gestald (maximaal 3 dagen; hieronder vallen ook de openbare parkeerplaatsen). Wanneer u weer terug bent van vakantie moeten de caravans weer in de caravanstalling worden ondergebracht of op de oprit van uw woning.

In artikel 5.1.5 van de Algemene plaatselijke verordening Dongeradeel (APV) staat over dit onderwerp dat het verboden is een kampeerwagen, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen en dergelijke langer dan drie achtereenvolgende dagen te laten staat op alle openbare wegen in de bebouwde kommen van de gemeente Dongeradeel. Op deze wijze probeert de gemeente het buitensporig gebruik van parkeerruimte en het ontsieren van het aanzien van de gemeente tegen te gaan.

Ook worden er regelmatig caravans en campers te koop aangeboden op de openbare weg. Het mag duidelijk zijn dat dergelijke activiteiten altijd verboden zijn. Eigenaren die dit artikel overtreden worden aangeschreven met het verzoek hun caravan te verwijderen. Zonodig kan de gemeente bestuursdwang toepassen, dat wil zeggen dat de caravan op kosten van de overtreder wordt verwijderd. De controles worden verricht door de politie.