Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Emmen 12-07-2005

Inbraak in winkel
COEVORDEN Maandagavond is er ingebroken in een winkel aan het modem. Gestolen werd het wisselgeld uit de kassalade. De daders zijn over het hek geklommen om op het terrein van de winkel te komen en hebben daar een deur vernield om binnen te komen. Vandaag zal geïnventariseerd worden of er nog meer weg is. De totale schade is nog niet bekend. (05-159088)

Politie houdt verdachte van mishandeling aan
EMMEN De politie in Emmen heeft maandagavond een 22-jarige man uit die plaats aangehouden als verdachte van het mishandelen van een 53-jarige inwoner van Emmen. De verdachte had het slachtoffer, in een zaak aan De Haar, meerdere keren tegen het hoofd geslagen. De onenigheid was ontstaan over een bestelling die de verdachte had gedaan, waarna hij het slachtoffer mishandelde. Het slachtoffer moest zich met diverse kneuzingen en wondjes aan het gezicht onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is later op de avond aangehouden in de Prof. Elemastraat. Hij is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-159005)

Branden
EMMEN Maandagavond brak er brand uit bij een bedrijf aan de Vasco da Gamastraat. De brand ontstond in bouwafval. De brandweer was met veel materieel aanwezig en heeft veel tijd nodig gehad om de brand te blussen. Oorzaak van de brand is nog niet bekend. (05-159025)

SMILDE In de nacht van maandag op dinsdag is er brand ontstaan in een landbouwschuur aan de Rijksweg. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de schuur in vlammen opging. Een kalf is omgekomen in de brand. Het overige vee en werktuigen konden tijdig uit de schuur gehaald worden. Vermoedelijk is de brand ontstaan in het hooi. (05-159104)

BEILEN Op het Papenkamp is in de nacht van maandag op dinsdag brand ontstaan in een personenauto. De brandweer bluste, maar kon niet voorkomen dat de auto grotendeels werd verwoest. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting in het motorcompartiment. (05-159099)

Rode diesel gestolen
LANGELO In het afgelopen weekeinde is ongeveer 150 liter rode diesel gestolen uit een graafmachine. De graafmachine stond geparkeerd aan de Onlandsdijk. Het slot van de tank was opengebroken. (05-158763)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.