Eemland zuid 10.15 uur

Utrecht 12-07-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Motorrijder gewond

WOUDENBERG- Op maandagochtend raakte een motorrijder gewond na een aanrijding. Omstreeks 11.20 uur reed een 76-jarige automobilist uit Utrecht over de Zeisterweg. Op een gegeven sloeg hij af en liet hierbij een 44-jarige motorrijder uit Veenendaal niet voor gaan. Een aanrijding ontstond en de motorrijder werd met schouderletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Vechten

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een man aangehouden nadat hij had geslagen. Omstreeks 19.45 uur kregen agenten de melding dat personen aan het vechten waren op de Lupinestraat. Agenten gingen ter plaatse en begrepen dat de vechtpartij inmiddels was afgelopen. Een 38-jarige vrouw uit Amersfoort zou zijn geslagen door een 51-jarige man uit Amersfoort. Hij werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat de buren al langere tijd een conflict met elkaar hebben wat vandaag resulteerde in de geweldpleging. Kennelijk werd over en weer geslagen want de 51-jarige man wilde ook aangifte doen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Brand

AMERSFOORT- Op maandagavond ontstond brand in een bus. Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie de melding dat brand was ontstaan in een oude stadsbus op de Zwaaikom. Agenten zagen de bus in brand staan en zagen tevens dat een bus hiernaast ook door de vlammen werd geraakt. De brandweer bluste de brand. Vermoedelijk is de brand aangestoken en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Toezicht rondom De Nieuwe Hof

AMERSFOORT De politie heeft de afgelopen tijd weer bekeuringen uitgedeeld aan jongeren van 15 tot 20 jaar voor het doelloos rondhangen bij en rondom het winkelcentrum De Nieuwe Hof in de wijk Nieuwland. Zo werden in de laatste drie weken 4 jongeren boven de 18 jaar bekeurd voor het doelloos rondhangen. Voor tien minderjarige jongeren zal bekeken worden of zij een alternatieve Halt-straf kunnen ondergaan, nadat zij werden bekeurd voor dezelfde overtreding.

Oorzaak van regelmatig toezicht en de strakke verbalisering door politie zijn de structurele klachten over (geluids-)overlast en vervuiling op straat veroorzaakt door hangjeugd. De politie ontvangt gemiddeld 25 klachten van omwonenden en ondernemers per maand over overlast van de jongeren in en rondom het winkelcentrum en in de zomermaanden neemt het aantal klachten veelal toe. Dit is de rede voor de wijkagent van Nieuwland om in deze periode naast de reguliere surveillance - extra toezicht te laten houden door politie in en rondom het winkelcentrum.

Een boete voor doelloos rondhangen is 45 euro. Tot en met 16 jaar is de bekeuring 23 euro.

Overtreders blauwe zone bekeurd

WOUDENBERG De wijkpolitie heeft zaterdag 9 juli in de Dorpsstraat en op de Kostverloren gecontroleerd op de aanwezigheid van de verplichte parkeerschijf.

In 22 gevallen volgde er een bekeuring. De controles worden in de toekomst herhaald.

Controle in recreatiegebied

WOUDENBERG / LEUSDEN Op zondag 10 juli hield de wijkpolitie nadrukkelijk toezicht op de verschillende recreatielocaties in Woudenberg en Leusden.

Hierbij werden onder andere het Henschotermeer, de gebieden rond de campings, de skateboardbaan aan de Paulus Potterlaan en de Treek bezocht. In drie gevallen werd er bekeurd voor een geslotenverklaring en foutief parkeren.

Controle jeugd

LEUSDEN De wijkpolitie heeft op vrijdag 1 juli toezicht gehouden op het gedrag van de jeugd op de Jachtopziener.

Dit gebeurde naar aanleiding van klachten over overlast. Er werd een groep jeugd op de brug aangetroffen die luidruchtig aanwezig was. Een van hen, een 16-jarige inwoner van Leusden, kreeg een bekeuring omdat hij alcohol dronk op de openbare weg. De jeugd besloot na de controle te vertrekken.

Bekeuringen voor bevinden op verboden grond

LEUSDEN De politie van Leusden heeft zondag 3 juli, om 02.50 uur, drie inwoners van Leusden bekeurd voor het bevinden op verboden grond.

Zij werden buiten de toegestane tijden aangetroffen op het tenniscomplex aan t Sluisje. De 15-jarige en twee 17-jarige overtreders kregen een bekeuring van 30 euro.

Dronken bestuurder krijgt meerdere bekeuringen

LEUSDEN De politie heeft vrijdagavond 8 juli, om 23.55 uur, een 20-jarige inwoner van Leusden aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.
De automobilist viel op omdat de verlichting van zijn auto niet goed werkte. De agenten trachtten hem te stoppen maar de bestuurder doofde zijn verlichting en probeerde aan de controle te ontkomen. Dit lukte hem echter niet. De man parkeerde zijn onverlichte auto op de Bitterschoten maar hield zijn voet op het rempedaal gedrukt. De rode lichten werden opgemerkt door de speurende agenten waarna hij werd aangehouden. Hij blies 445 ug/l en kreeg meerdere bekeuringen voor het rijden onder invloed, rijden zonder verlichting en niet aangeven van richting.