FloraHolland


Weekbericht vestiging Naaldwijk: week 27

NAALDWIJK (12 juli 2005) - Snijbloemen / De aanvoer was deze week 4 miljoen stelen minder dan in week 26. Met 51 miljoen stelen was het aanbod redelijk gelijk aan de vraag in week 27. Door de regen en lagere temperatuur was het redelik goed weer voor de bloemenhandel, ondanks de vakantie die in sommige exportlanden begonnen is. De gemiddelde prijs was op maandag 0,18 en steeg naar 0,20 op woensdag. Donderdag zakte hij weer naar 0,17, om op vrijdag weer te stijgen naar 0,19.
Vooruitzichten voor volgende week zijn iets moeilijker. De vakanties zijn in volle gang en de weersverwachtingen zijn 'beter' dan deze week.

Bloeiende heesters
Er komen een stuk meer snijhortensia's voor de klok in verband met vorig jaar, de kwaliteit is momenteel erg goed te noemen. Middenprijs is dan ook 0,831. Kopers geven aan goed met het huidige assortiment uit de voeten te kunnen. Vorig jaar zijn er een aantal nieuwe kwekers begonnen, deze hebben nu wat langere lengtes in verband met vorig seizoen. Er word meer op naam geveild, zodat er ook gerichter ingekocht en verhandeld kan worden. Om het huidige assortiment inzichtelijk te maken voor handelsbedrijven en haar klanten, heeft FloraHolland de snijhortensia waaier ontworpen. De eerste editie is inmiddels verkrijgbaar, geïnteresseerd: neem contact op met de klanten service van uw desbetreffende vestiging.

Gyps
In week 27 was het aanbod ten opzichte van de vorige week vrijwel gelijk. De prijs gezakt met 0,01. De Gyps uit Israël en Nederland kreeg slechte prijzen daarentegen waren de prijzen van sommige cultivars uit Equador redelijk goed te noemen.

Grootbloemige roos
Week 27 was een beduidend betere week dan week 26. Met een lichte daling in aanvoer en sterk minder doordraai is de gemiddelde prijs uitgekomen op 0,22, dit is 0,06 hoger als in week 26. Maandag was de minste dag met een gemiddelde prijs van 0,20 en op woensdag is de hoogste gemiddelde prijs gerealiseerd 0,24. Uitschieters waren Marie-Claire (Afrika) en Sweet Akito (NL) met middenprijzen van respectievelijk 0,32 en 0,52.

Pluischrysant
Hoewel de aanvoer iets minder was deze week zakte de middenprijs tot 0,272. Uitschieters in positieve zin zijn Resomee Purple en Anastasia Sunny met middenprijzen van 0,44 en 0,42.

Planten
Bloeiende planten
Het begin van de week verliep qua prijsvorming iets beter dan de voorgaande week.
Ongetwijfeld had dat te maken met het iets afnemende aantal karren en met het donkere weer. De prijzen van Chrysanten liepen deze week iets op van 0,35 tot 0,55 voor de 12 cm.
De potroos blijft over het algemeen redelijk van prijs variërend van 0,85 tot 0,99 voor de 10 cm en voor de 13 cm werden prijzen gerealiseerd tussen de 1,25 en de 1,48.
De Begonia's werden verhandeld voor gemiddeld 1,10 tot 1,35 (voor de 12 en 13 cm ). Ook voor dit product een lichte prijsstijging dus. De prijsvorming van de Calathea crocata ligt onder vuur, en er werden dan ook matige prijzen gerealiseerd: 2,75 voor pot 14 met 5 bloemen en voor de 13 cm met 3 bloem slechts 1,85.
De Solanum pseudocapsicum deed het daar in tegen redelijk met een gemiddelde prijs van 1,25 voor de 12 cm pot.

Tuinplanten

Eenjarige
Deze zijn zo goed als op. De prijzen van de producten die nog aangevoerd worden zijn redelijk.

Heesters
De aanvoer van Rozen en Buxus is nog redelijk. De prijzen ook.

Tuinplanten
Nog steeds een redelijke aanvoer van rond de 200 karren per dag. Nog behoorlijk veel Lavendel in diverse potmaten. Dit geld ook voor de Agapanthus of de Afrikaanse lelie.


---