Politie Friesland

Ongeval met dodelijke afloop

Heerenveen 12-07-2005 - Maandag vond om 12.20 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de A32 bij Heerenveen, waarbij een 65-jarige automobilist uit Oudorp (NH) om het leven kwam. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Zijn 67-jarige echtgenote raakte lichtgewond en is per ambulance ter observatie naar het ziekenhuis van Heerenveen gebracht. Over haar huidige conditie zijn geen details bekend.

De eenzijdige aanrijding vond plaats in de rijrichting Heerenveen. De personenauto van de slachtoffers was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en over de kop geslagen. Bureau Ongevallenanalyse stelde een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Naast politie en ambulancedienst kwam ook de brandweer en Rijkswaterstaat ter plaatse.
Vier behulpzame vrachtwagenchauffeurs blokkeerden met hun materieel de snelweg waardoor hulpverleners en takeldiensten hun werk in alle rust uit konden voeren. Het doorgaande verkeer werd tijdelijk omgeleid wat wel enige overlast gaf, maar niet tot stremmingen leidde.