Binnensticht 10.15 uur

Utrecht 12-07-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Vernieler aangehouden

ZEIST- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden na een vernieling. Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie de melding dat een 37-jarige man uit Zeist op de Montessorilaan twee spiegels van een auto had afgetrapt. De politie werd gewaarschuwd en na onderzoek kon de Zeistenaar worden aangehouden en hij werd ingesloten voor verhoor.

Tegen de boom

ZEIST- Op maandagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.45 uur verliet een 24-jarige man (woonplaats onbekend) een winkel aan de Korte Steynlaan zonder enkele goederen af te rekenen. De bedrijfsleider zag dit en rende achter de man aan. De winkeldief stapte echter op zijn fiets en reed hard weg met tassen met goederen aan zijn stuur. Kennelijk raakte de man in onbalans en botste tegen een boom aan. Hierdoor vielen de tassen op de grond en de man reed vervolgens door. In de tassen zat een hoeveelheid vlees ter waarde van 158 euro maar ook 10 pakken wasmiddel en 18 pakken vis afkomstig uit een andere winkel. Agenten keken uit naar de man en in de omgeving kon hij worden aangehouden door een motoragent.

Snelheidscontrole

DRIEBERGEN/BUNNIK- Op de Langbroekerdijk en de Achterdijk werd maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 29 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met te hoge snelheid en het rijden zonder autogordel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 kilometer per uur waar 60 is toegestaan.