Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 juli 2005

Meisje gewond

8-jarig meisje loopt plotseling de rijbaan op en wordt door een auto aangereden

Hengelo

Maandagmiddag 11 juli omstreeks 15.25 uur reed een 34-jarige automobiliste uit Hengelo over de Noordelijke Esweg in Hengelo. Ter hoogte van de Charlotte Kohlerstraat stond een aantal mensen op de middengeleider met de bedoeling de andere helft van de straat over te steken zodra hiervoor ruimte was. Eén van hen was een 8-jarig meisje uit Gronau. De groep bleef staan toen de 34-jarige vrouw met haar auto naderde. Plotseling liep echter het 8-jarige meisje de rijbaan op. De 34-jarige vrouw kon haar niet meer ontwijken. Het meisje botste tegen de zijkant van de auto en viel op de grond. Zij brak hierbij haar enkel en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-087774)

Aanrijding met letsel

Eén van de bestuurders wordt met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht

Hengelo

Maandagmiddag 11 juli omstreeks 15.40 uur kwamen twee personenauto's met elkaar in aanrijding op de kruising Carel van manderstraat/Jan Gossaertstraat in Hengelo. Een 33-jarige automobilist uit Enschede reed op de Jan Gossaertstraat en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Hengelo. Beide personen hadden pijn in de nek. Alleen de 24-jarige vrouw werd voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-087827)

Mishandeling

Man geeft medewerker NS een vuistslag als deze hem aanspreekt op zijn gedrag

Hengelo

Maandagmiddag 11 juli zag een 43-jarige medewerker van de NS tussen 13.30 en 13.45 uur een jongeman fietsen door de centrale hal van het station in Hengelo. Hij sprak de man hierop aan. De man trok zich echter niets van hem aan en vertoonde provocerend gedrag richting de medewerker. Toen de 43-jarige medewerker op een gegeven moment een kantoor wilde binnengaan, sloeg de man hem met zijn vuist op het gezicht met als gevolg een forse zwelling bij het oog en een bloedneus. De medewerker heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan.

Het signalement van de dader is als volgt: een man van 18 à 22 jaar, Zuid-Europees uiterlijk, ongeveer 1.75 meter lang, donker kort haar en een verzorgd uiterlijk. Hij droeg een zwarte broek, een lichtbruin gevlekt T-shirt en een zwarte baseball cap. De man fietste op een blauwe herenfiets met handremmen. De politie is bezig met een onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden. (05-087702)

Autobrand

Interieur van de auto volledig vernield

Hengelo

Dinsdag 12 juli werd omstreeks 02.40 uur door een getuige een autobrand gemeld aan de Arthur van Schendelstraat in Hengelo. Op genoemde locatie bleek de auto van een 79-jarige vrouw uit Hengelo in brand te staan. De brandweer was snel aanwezig en bluste de brand. Het gehele interieur van de auto is vernield. Het voertuig zal op sporen onderzocht worden. Eventuele getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen. (05-088090)

Onder invloed aanrijding veroorzaken

Automobilist rijdt lichtmast en verkeerszuil omver en verkeert onder invloed van de nodige alcohol

Enschede

Maandagavond 11 juli om ongeveer 23.30 uur zagen surveillerende politiemensen een auto stilstaan tegen een hekwerk op de hoek Oliemolensingel - Lage Bothofstraat in Enschede. Bovendien constateerden zij dat de openbare verlichting over een afstand van ongeveer 100 m. was uitgevallen. In de auto zat achter het stuur een man die vertelde dat hij even daarvoor, komende uit de richting van de Gronausestraat, uit de bocht was gevlogen. Hierbij had hij een lichtmast en een verkeerszuil omvergereden en was tegen een hekwerk tot stilstand gekomen. De bestuurder, een 24 jr. man uit Hengelo, bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.68 promille uit. Tevens bleek dat de 24 jr. niet in het bezit is van een rijbewijs. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (05-088066)

Fietser gewond

Automobilist ziet fietser over het hoofd, deze laatste voor onderzoek naar ziekenhuis

Westerhaar

Een 43 jr. inwoner van Bruchterveld, fietste maandagmiddag 11 juli omstreeks 17.10 uur over het fietspad van de Sibculoseweg in Westerhaar. Een 33 jr. automobiliste uit Vriezenveen wilde vanaf de Sibculoseweg de Garstweg inrijden en zag daarbij de fietser over het hoofd. De 43 jr. werd geschept en later door een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (05-087929)

2.62 promille

Automobilist aangetroffen die veel te veel had gedronken

Almelo

Een 48 jr. automobilist uit Almelo, werd dinsdagmorgen 12 juli om ongeveer 01.45 uur gecontroleerd op de E. ten Catelaan in zijn woonplaats. Het bleek dat hij veel te diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 2.62 promille uitwees. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-088083)

Jan Camphuis, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --