Gezondheidsraad


Nieuwe Algemeen secretaris

Op een nog nader vast te stellen datum (mogelijk per 1 oktober 2005) zal mevrouw ir Anneke Wijbenga aantreden als Algemeen secretaris van de Gezondheidsraad. Mevrouw Wijbenga is voor de Gezondheidsraad geen onbekende. Zij is vice-voorzitter van de Beraadsgroep Gezondheid en omgeving en daarmee ook lid van de Presidiumcommissie, was lid van de Beraadsgroep Ecotoxicologie en fungeerde als voorzitter van verscheidene Gezondheidsraadcommissies.
Mevrouw Wijbenga (53) studeerde biologie met toxicologie en milieukunde als specialisaties aan de Landbouw Universiteit te Wageningen en milieuchemie en toxicologische chemie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan de Columbia University in New York bekwaamde zij zich in Environmental Health en Urban ecology. Vervolgens werkte ze bij het International Register of Potentially Toxic Chemicals van de UNEP te Genève en daarna, tot op heden, bij de Provincie Zuid-Holland. Daar leidt ze het Bureau Strategie, Milieubeleid en Veiligheid.
De leiding van de Gezondheidsraad, van de CCMO en van de RGO, en de Ondernemingsraad van het secretariaat van de Gezondheidsraad hebben er alle vertrouwen in dat Anneke Wijbenga de functie van Algemeen secretaris op goede standvastige wijze zal vervullen. Daarbij zal zij aandacht voor het werk en de organisatie van de Gezondheidsraad paren aan aandacht voor de individuele medewerkers.

André Knottnerus, voorzitter Gezondheidsraad
Wim Passchier, Wnd Algemeen secretaris

dinsdag, 12 juli 2005