Politie Groningen

Persberichten dinsdag 12 juli 2005

provincie Groningen 12-07-2005 -

Stadskanaal/Wildervank/Harkstede/Ter Apel e.a: snelheidscontroles De politie heeft dinsdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.
Unikenstraat in Stadskanaal: maandagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 230, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Veenstraat in Stadskanaal: maandagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 268, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
K.J. de Vriezestraat in Wildervank: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 126, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Bieleveldslaan in Harkstede: maandagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 42, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur. Controle werd gehouden op grond van klachten.
Hoofdweg in Harkstede: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 555, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Sellingerstraat in Ter Apel: maandagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 193, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Provincialeweg N9991 in Delfzijl: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 976, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Oosternieland: Fries gewond bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Maarvlietweg is maandagmiddag een 51-jarige man uit Drachten gewond geraakt. Een 43-jarige man uit Oldenburg (D) keerde met zijn vrachtauto op de weg en liet daarbij de achterop komende Fries, die een bestelauto bestuurde, niet voorgaan. De 51-jarige raakte gewond. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Bedum: bromfietser botst tegen lantaarnpaal
Een 16-jarige bromfietser is maandagavond op het Boterdiep gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen keek op een gegeven moment achterom om te kijken wat er achter hem gaande was. Toen hij weer voor zich keek, reed hij recht op een lantaarnpaal af. De 16-jarige botste vervolgens frontaal tegen de paal. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De beschadigde bromfiets werd voor technisch onderzoek naar het politiebureau gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Westerwijtwerd: man aangehouden voor bedreiging
De politie heeft maandagavond in een woning aan de Heemweg een 42-jarige man uit Kantens aangehouden voor bedreiging. Een meisje uit Westerwijtwerd liet samen met twee jongens maandagmiddag haar hond op de Heemweg uitgelaten. Op een gegeven moment liep haar hond de tuin in bij de verdachte. De man werd hier zo kwaad om dat hij met een geweer enkele bedreigingen uitte in de richting van het meisje. De verdachte werd later in de betreffende woning aangehouden. Het wapen, een luchtdrukgeweer, werd inbeslaggenomen. De 42-jarige werd ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Marum: posterplakkers op de bon
Op de Noorderweg, bij het viaduct onder de A7, heeft de politie maandagavond een 21-jarige man uit Groningen en een 19-jarige man uit Warffum aangehouden voor het illegaal plakken van posters. De politie nam een pak posters, een emmer met lijm en een borstel in beslag. Het duo bleek al eerder betrapt te zijn voor het illegaal plakken. Ook dit keer kregen beide mannen een bekeuring uitgereikt.

Winschoten: motorrijder onder invloed
De politie heeft maandagavond een 52-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Fries op zijn motor rijden en gaven hem een stopteken. De motorrijder negeerde dit teken en probeerde te ontkomen aan de politie. Bij een park aan het Sint Vitusholt ging de Fries onderuit. Hij probeerde hierop hardlopend er tussenuit te knijpen. De agenten konden de 52-jarige achterhalen en met gepast geweld overmeesteren. De man bleek bij de ademanalysetest op het politiebureau omgerekend 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Naast het rijden onder invloed bleek de verdachte zijn rijbewijs al vier jaar ongeldig was verklaard. Ook reed de Fries met een valse kentekenplaat en bleek het voertuig niet te zijn verzekerd. Ten slotte constateerde de politie dat de verdachte de motor van een 47-jarige man uit Appelscha zonder toestemming had weggenomen De man is dinsdagochtend na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolda: overstekend jongetje zwaar gewond na ongeval
Een 10-jarig jongetje uit Midwolda is dinsdagmiddag op de Hoofdweg zwaar gewond geraakt na een verkeersongeval. De 10-jarige was aan het spelen met een bal. Op een gegeven moment rolde de bal de Hoofdweg. De jongen wilde de bal pakken, maar zag hij een van rechts naderende bestelauto over het hoofd. De bestuurder van de bestelauto, een 27-jarige man uit Vlagtwedde, kon de overstekende jongen niet meer ontwijken. Het slachtoffer werd met verwondingen aan hoofd en been naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Groningen: politie houdt man aan na rijden onder invloed De politie heeft maandagnacht een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens controle roken de agenten alcohol bij de bestuurder. Hij bleek bij de ademanalysetest op het politiebureau omgerekend 0,85 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Haren: politie houdt man aan voor poging tot doodslag
Maandagnacht heeft de politie een 41-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Oosterweg aangehouden voor poging tot doodslag. De asielzoeker wordt ervan verdacht dat hij met een mes een 34-jarige man, ook woonachtig in het AZC, in de borststreek te hebben gestoken in het AZC aan de Oosterweg in Haren. Het slachtoffer is met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het steekincident. De verdachte is ingesloten.

Groningen: politie houdt man aan voor verboden wapenbezit

De politie heeft maandagnacht in de Hoekstraat een 40-jarige Stadjer aangehouden, omdat hij voor de Hoekstraat en omgeving een ontzegging had. Tijdens fouillering bleek de man tevens een mes bij zich te hebben. Het mes is inbeslaggenomen en de man is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt man aan voor belediging

De politie trof maandagmiddag aan het Damsterdiep een fietser aan die de aandacht trok van passerende agenten. De dienders hadden het vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig was. Toen zij de 36-jarige man hierop aanspraken, gaf hij een onduidelijke verklaring over de herkomst van het voertuig. Hierop werd de fiets inbeslaggenomen. De Stadjer werd kwaad en beledigde de politieagenten. De man is aangehouden voor belediging. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt agressieve winkeldief aan

Maandagavond heeft de politie in een supermarkt in de
Stoeldraaierstraat een 33-jarige Stadjer aangehouden. De politie kreeg melding van een winkeldief. Bij aankomst bleek de man agressief en verzette hij zich bij zijn aanhouding. De agenten konden de verdachte met moeite boeien. Tevens beledigde hij de dienders met scheldwoorden. Bij zijn insluiting op het politiebureau bleek de man behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. De verdachte is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.