Ingezonden persbericht


Persbericht

Cartesis introduceert Cartesis Planning 4.1, de nieuwe toepassing voor planning en forecasting

~ afronding acquisitie van INEA Corporation vult Cartesis' BPM-aanbod aan ~

12 juli 2005 - Cartesis, de Business Performance Management specialist, heeft de overname van INEA corporation afgerond. INEA levert complete standaard softwareoplossingen voor planning, forecasting en rapportage. Als eerste resultaat van deze acquisitie introduceert Cartesis zijn softwareoplossing voor planning en forecasting: Cartesis Planning 4.1.

Cartesis Planning 4.1 is de volgende stap in het aanbod van een unieke standaard infrastructuur die de drie pilaren van BPM ondersteunt: financiële consolidatie, planning en forecasting, en informatievoorziening. Deze infrastructuur resulteert in universele data, metadata en processen, verhoogde productiviteit en gereduceerde total cost of ownership.

De voormalige INEA-softwareoplossing 4.01 heeft een bewezen reputatie bij 's werelds grootste en meest complexe organisaties, waaronder Mellon Financial Corporation, RBC Financial Group, Scotiabank en Keybank. Het programma wordt gebruikt door meer dan 7.000 gebruikers in 44 landen.

Cartesis Planning 4.1 is toegespitst op het totaalpakket van planningsprocessen bij klanten, van top-down planning tot bottom-up uitvoering. De oplossing biedt real-time forecasting en scenarioanalyse. Daarnaast bevat het ingebouwde financiële intelligentie, samenwerking en analyse, geavanceerde proces-workflow en controle, evenals documentatie, die de transparantie vergroot.

"De afgeronde integratie van INEA en de oprichting van een wereldwijd Centre of Excellence in Toronto biedt een krachtige oplossing voor planning en forecasting", aldus Didier Benchimol, CEO bij Cartesis. "Dankzij de overname kan Cartesis sneller de markt betreden met een planning en forecastingapplicatie, die voldoet aan de behoeften van onze Global 2000-klanten uit de verschillende bedrijfstakken."

Organisaties die gebruik maken van Cartesis Planning 4.1 zullen voordeel hebben van de toekomstige integratie met Cartesis ES Magnitude, een applicatie voor financiële consolidatie en managementrapportages. Hierdoor kunnen zij gebruik maken van dezelfde motor - het Integrated Data Model - die alle belangrijke variabelen voor inzichtelijke besluitvorming in zich verenigt.

"De overname is een strategische stap voor Cartesis", zegt Kathleen Wilhide, Research Director for Compliance and Business Performance Management bij IDC. "De daaropvolgende introductie van Cartesis Planning 4.1, een toepassing met een bewezen staat van dienst, zal Cartesis' mogelijkheden op de BPM-markt vergroten, met name als het gaat om planning- en forecasting, een groeiend segment in deze markt."

359 woorden

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis is een wereldwijde softwareleverancier die bedrijven oplossingen biedt om hun financiële en operationele prestaties te sturen. Cartesis voorziet haar klanten van controle en inzicht die zij nodig hebben om te kunnen inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 vertrouwt op Cartesis' krachtige technologie die complexe informatie en processen samenbrengt in één datamodel, dat snel en consistent over meerdere geografische en business segmenten kan worden toegepast. Het succes van Cartesis' klanten is afhankelijk van inzicht in de cijfers, want prestaties beginnen met vertrouwen.

Het hoofdkantoor van Cartesis is gevestigd in Parijs. Verder heeft het bedrijf kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Tokyo, en Utrecht. Cartesis heeft ruim 1300 klanten en een uitgebreid partnernetwerk verspreid over 25 landen wereldwijd. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.com

###

De genoemde merken en commerciële namen zijn eigendom van hun respectieve houders.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: riand@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met James Fisher: Tel: + 44 (0)20 7031 1121
E-mail: jfisher@cartesis.com
http://www.cartesis.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com