Ingezonden persbericht


Persbericht

Behoefte aan Business Intelligence- en Data Warehousing-oplossingen groeit sterk

~ onderzoek door Cognizant toont aan: omvang van data warehouses jaarlijks met 400 procent gegroeid ~

Amsterdam, 12 juli 2005 - Een nieuw onderzoek van Cognizant Technology Solutions Corporation (Nasdaq: CTSH), wereldwijde IT- dienstverlener, toont aan dat data warehouses in de periode tussen 2002 en 2004 jaarlijks maar liefst 400 procent groter geworden zijn. Dit resulteert uit metingen van het gemiddeld aantal rapporten die klanten per data warehouse produceerden. De groei is een gevolg van de toegenomen vraag naar oplossingen voor business intelligence (BI) en data warehousing die de compliance rond de Sarbanes-Oxley-wetgeving ondersteunen en commercieel strategisch inzicht geven. Het onderzoek toonde aan dat de adoptie van BI-projecten onder Cognizant's klanten jaarlijks met bijna 50 procent steeg tussen 2002 en 2004.

Door de snelle opmars van de ultracompetitieve wereldwijde markt in de 21e eeuw, begonnen verstandige organisaties BI-oplossingen te accepteren en te implementeren als middel om competitief voordeel te behalen. De impact van concurrentie was het beste te merken in de groeiende acceptatie van BI onder de business user-gemeenschap, van 20 procent in 2002 tot 40 procent in 2004. "De BI-acceptatiegraad - die jaarlijks met 25 procent toeneemt - toont het groeiende belang van data warehousing en business intelligence voor onze klanten", aldus Peter van Wely, client partner bij Cognizant.

Cognizant heeft twee nieuwe diensten ontwikkeld die bedrijven ondersteunen bij het managen van de grote hoeveelheid rapporten. Zo kunnen bedrijven nu on-demand rapporteren met de 'Global Reporting Shop'. Dit service center biedt systeemintegratie en kan gerichte rapporten genereren en afleveren. Zo heeft de eindgebruiker op ieder moment de gewenste rapporten die aan zijn specifieke behoeften beantwoorden binnen handbereik. Daarnaast heeft Cognizant recent het 'Four Aces framework' geïntroduceerd, een strategische dienst voor Corporate Performance Management (CPM).

Onlangs heeft Cognizant bovendien wereldwijd een strategisch samenwerkingsverband gesloten met Microstrategy Inc., een vooraanstaande leverancier van BI-producten. Als onderdeel van deze alliantie heeft Cognizant een Microstrategy Center of Excellence gebouwd dat klanten uitgekiende analytische oplossingen biedt.

Het volledige onderzoeksrapport is te vinden op www.cognizant.com.

(338 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq: CTSH) is een vooraanstaande IT-dienstverlener, gericht op het leveren van strategische IT-oplossingen die voldoen aan de complexe bedrijfsbehoeften van zijn klanten. Cognizant biedt ontwikkeling, integratie, re-engineering en beheer van applicaties, infrastructuurmanagement, business proces outsourcing en gerelateerde diensten zoals enterprise consulting, technologiearchitectuur, programmamanagement en veranderingsmanagement via zijn onsite/offshore outsourcing model.

De ruim 18.000 medewerkers van Cognizant's zetten zich maximaal in voor partnerovereenkomsten die klanten een langdurige, bewezen meerwaarde bieden. Deze meerwaarde wordt gecreëerd door kostenefficiënte oplossingen van hoge kwaliteit die geleverd worden door Cognizants ontwikkelcentra in India en onsite klantenteams. Cognizant bezit P-CMM en SEI-CMM L 5 certificeringen. Het bedrijf werd recent door Forbes uitgeroepen tot 'Best Small Company' in Amerika, voor het tweede achtereenvolgende jaar en voert de lijst van IT-bedrijven aan in BusinessWeek's Hot Growth Companies. Meer informatie: www.cognizant.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, Global Public Relations Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com