Politie Zuid-Holland-Zuid

12/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-07-2005 - Persberichten District I

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 11 juli een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn vriendin diverse keren hebben mishandeld. Hij zou haar hebben geschopt, geslagen en bedreigd. De man is ingesloten. Het slachtoffer (29) heeft aangifte gedaan bij de politie.

SNELHEIDSCONTROLE
ZWIJNDRECHT - Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun hebben politieagenten 10 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag 11 juli 2005 van 08.30 tot 15.00 uur op de Burgemeester de Bruinelaan, de Swanendrift en de Roerdompstraat. In totaal controleerden zij 102 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.

VALSE OV-KAART
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Sliedrecht is op maandagmiddag 11 juli door de politie aangehouden op het Stationsplein in Dordrecht. De politie werd aldaar aangesproken door een ns-conducteur die vertelde dat de jongeman had geprobeerd om met een valse OV-kaart met de trein te reizen. Bij een controle werd hij betrapt. De pas bleek van iemand anders. De verdachte had over de foto op de kaart zijn eigen pasfoto geplakt. De jongeman bekende op het bureau. Hij verklaarde de kaart gevonden te hebben in een park in Papendrecht. De eigenaar van de OV-jaarkaart is getraceerd. Hij krijgt zijn document terug.

AANRIJDING LETSEL
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op maandagmiddag 11 juli 2005 omstreeks 17.10 uur, vond op de kruising Zuidwende met Het Tasveld een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfietser. De personenauto, bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Dordrecht reed vanaf Het Tasveld de Zuidwende op. Ze stopte voor de aldaar aangebrachte haaientanden. Vervolgens trok ze weer op en zag de bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht over het hoofd. Een aanrijding volgde. De bromfietser liep een gebroken pols op en is per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Zwijndrecht. Beiden voertuigen raakten beschadigd. De bromfiets is meegenomen voor een technisch onderzoek.

VISSPULLEN GESTOLEN
DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 11 juli een 12-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op het P.A. de Kokplein. De jongen had in een winkel visspullen gestolen ter waarde van 118,70 euro. De eigenaar van de winkel had een vermoeden en vroeg de jongen buiten of hij in zijn rugtas mocht kijken. De jongen betuigde erg veel spijt van zijn daad. Hij krijgt een HALT-verwijzing.

BROMFIETSCONTROLE
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 59 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 38 keer voor de constructiesnelheid, 5 keer niet in het bezit van een bromfietscertificaat, 4 keer rijden zonder helm en 12 keer voor diverse technische gebreken. De politieagenten hielden de controle op maandag 11 juli 2005 op de Zuidendijk, de Spuiboulevard en de Merwedestraat te Dordrecht en op het Raadhuisplein in Zwijndrecht. In totaal werden ongeveer 65 bromfietsen gecontroleerd.

BUSJE TRAANGAS
ZWIJNDRECHT De politie heeft maandagavond 11 juli een 37-jarige man uit Den Haag aangehouden op de Rotterdamseweg in Zwijndrecht. De politie voerde een controle uit bij het voertuig en trof een busje traangas aan. Het bezit hiervan is verboden. De politie hield de man aan en zond hem na verhoor heen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BRAND IN CLUBGEBOUW
DORDRECHT In een clubgebouw van een sportvereniging aan de Reeweg-Oost heeft in de nacht van dinsdag 12 juli omstreeks 02.15 uur brand gewoed. De brand werd geblust door de brandweer. Het gebouw werd na de brand afgedicht. Hoe groot de schade is, is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

INBRAAK BEDRIJF
DORDRECHT - Op dinsdagochtend 12 juli 2005 omstreeks 00.10 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Leeghwaterstraat. Nadat een ruit was vernield werden twee laptop computers gestolen.

AANRIJDING LETSEL
DORDRECHT - Op dinsdagmorgen 12 juli 2005 omstreeks 07.45 uur vond op de kruising Rijksstraatweg met de Amstelwijckweg een aanrijding plaats tussen een bestelauto en een bromfiets. De bestelauto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Dordrecht, reed vanaf de Rijksstraatweg rechtsaf de Amstelwijckweg op. Ze verleende geen voorrang aan een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Strijen die over het fietspad reed. Een aanrijding volgde. De bromfietser kwam op het wegdek terecht. De bromfietser is met een gebroken been per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht.