FNV

Overleg met Matthias Rath loopt uit op deceptie

De leden van FNV Bondgenoten bij de Almelose vitaminepillenhandel Matthias Rath komen dinsdagavond bijeen om zich te beraden over de voorgenomen verhuizing naar Zuid-Limburg en de afgebroken onderhandelingen over een sociaal plan.
De besloten ledenvergadering begint om 18.15 uur in het Parkhotel in Enschede (Hengelosestraat 200).

"De eerste twee onderhandelingsrondes over het sociaal plan verliepen constructief en nuttig", vertelt vakbondsbestuurder Rob Philippo. "Maar vrijdag kwam Matthias Rath er zelf bij zitten. Op essentiële punten wilde hij niet bewegen. Hij stelde zich op als een verwend kind. Met hem valt niet te onderhandelen."

FNV Bondgenoten vraagt scholing, begeleiding van werk naar werk en een inkomensgarantie voor ruim 100 van de 150 medewerkers die door de verhuizing boventallig zouden worden. Bij daadwerkelijk ontslag zou een schadeloosstelling op zijn plaats zijn. Voor de medewerkers die in Maastricht aan de slag kunnen, vraagt de bond een baangarantie en een verhuiskostenvergoeding.

"Rath erkent dat niemand het slachtoffer mag worden van de verhuizing, maar geeft niet thuis als het aankomt op het maken van afspraken", zegt Philippo die door de vitaminepillenhandelaar met gerechtelijke stappen wordt bedreigd omdat hij het personeel over het voornemen tot verhuizing heeft verteld.

De medewerkers van Rath vernamen het nieuws over het verhuisplan uit de krant. In een emotionele personeelsbijeenkomst die daarop volgde, voorkwam Philippo een wilde staking door de opgelegde geheimhouding deels te doorbreken.

Hieronder kunnen de leden van FNV Bondgenoten bij Matthias Rath het laatste pamflet van hun bestuurder ophalen.
Attachments:
pamflet Matthias Rath.DOC