FloraHolland


CDA-kamerlid Jan Mastwijk bezoekt FloraHolland vestiging Rijnsburg

Rijnsburg, 12 juli - CDA 2e kamerlid Jan Mastwijk heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan FloraHolland vestiging Rijnsburg. Mastwijk maakte kennis met het Rijnsburgse veilbedrijf en sprak over uiteenlopende onderwerpen met vertegenwoordigers van de Greenport Duin- en Bollenstreek.

Bij dit gesprek waren naast Jaap de Mol en Piet Kralt van FloraHolland ook voorzitter Fedde Jonkman van de Stichting Hou Het Bloeiend en Henk Westerhof van de Koninklijke Bond van Groothandelaren in Bollen en Boomkwekerijproducten aanwezig. Allereerst werd gesproken over de standpunten inzake het Productschap Tuinbouw. Vervolgens kwam de gang van zaken bij de Plantenziektekundige Dienst aan de orde. Mastwijk is een groot voorstander van grotere efficiency binnen deze dienst. Tenslotte kwamen de uitdagingen van de Greenport Duin- en Bollenstreek aan de orde. Daarbij werd benadrukt, dat de Greenport ruimte nodig heeft om haar functie als economische pijler voor de regio te behouden. Maar ook dat er vooral in de oost-westverbindingen op infrastructureel gebied het nodige te verbeteren valt. Nu er politieke consensus ontstaat over de aanleg van een goede verbinding tussen Katwijk en de A4 is het zaak, aldus Mastwijk, om deze verbinding snel in de rijksplannen te krijgen.

Bijschrift foto: CDA-er Jan Mastwijk (2e van links) bekeek het Rijnsburgse veilingcomplex in gezelschap van de heren Jonkman (rechts), De Mol (2e van rechts) en Kralt (links)


---