Ingezonden persbericht


Persbericht #2

Rotterdam, 11 juli 2005

Vier nieuwe aanwinsten en een nieuwe website voor Bazar Curieux

Bazar Curieux, georganiseerd door Stichting Motel Mozaïque, heeft weer vier nieuwe acts weten te strikken voor het eendaagse festival: The Go! Team, José González, Hanne Hukkelberg en Syd Matters. En naast deze nieuwe aanwinsten presenteren we ook de website van Bazar Curieux 2005.

The Go! Team maakt een originele mengelmoes van stijlen waarbij het speelplezier en de onbevangenheid er vanaf spatten. De zeskoppige band bewijst hoe schijnbaar simpel de werking van popmuziek kan zijn onder het motto: wij maken pakkende liedjes en jullie worden daar allemaal heel erg blij van.

Wie José González zegt, denkt aan een zuiderse cocktail van opzwepende latino-ritmes, maar deze jonge getalenteerde singer/song-writer uit Zweden (!) versmelt zijn bossanova en flamenco-invloeden met de jonge Simon & Garfunkel, Chet Baker en Elliott Smith.

De Noorse Hanne Hukkelberg, 'Little Things', verrast met bijzondere muzikale invalshoeken aan de lopende band. En dan haar inventiviteit waarmee ze de meest uiteenlopende instrumenten integreert in haar jazzy sound: piano, banjo, viool, accordeon, glockenspiel, rinkelende flessen en zelfs het geluid van een fiets. Nooit geforceerd, maar juist hartstikke vanzelfsprekend en toch eigengereid.

De 24-jarige Franse singer/songwriter Jonathan Morali aka Syd Matters heeft talent met bakken. Hij presenteert breekbare, melancholieke popliedjes in de Engelse taal die wel wat weg hebben van Eels, maar ook Thom Yorke van Radiohead en een donkere Darryll-Ann hebben raakvlakken.

Eerder waren Hrsta, Hangedup, Lederhosen Lucil en Envelopes al bevestigd voor Bazar Curieux.

Bazar Curieux vindt plaats op zaterdag 17 september 2005 in alle drie de zalen van Nighttown (Rotterdam). Tijdens Bazar Curieux word je één avond lang heen en weer geslingerd tussen spraakmakende, vreemdsoortige, experimentele acts. Laat je onderdompelen in een grote poel van onbekend en ongekend muzikaal talent!

Ter herinnering: op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli vindt Club Mozaïque plaats op het Strand aan de Maas in Rotterdam en Maastricht. Dan wordt de spectaculaire nieuwe sport Bossaball gepresenteerd. De bedenker van de sport, Filip Eyckmans (ex-manager van dEUS), is beschikbaar voor interviews en ook kan in Antwerpen al een kijkje worden genomen bij de dagelijkse trainingen van het demonstratieteam. Op 20 juli wordt er al een demonstratie gegeven in Antwerpen. Kaartverkoop
Kaarten voor Bazar Curieux á E12 zijn nu verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland (Postkantoren, VVV's en GWK) en www.ticketservice.nl. In Rotterdam zijn kaarten ook verkrijgbaar bij Nighttown Café, Plato en Velvet Music.
---