Siemens

Persbericht

SBS 0507.679 nl

Den Haag, dinsdag 12 juli 2005

Partnership Siemens Business Services en Open Text

In aansluiting op het Europese samenwerkingsverband zijn nu ook Siemens Business Services Nederland en Open Text Benelux een intensief partnership op het gebied van Enterprise Content Management aangegaan. Siemens en Open Text willen op deze manier binnen een aantal belangrijke verticale marktsegmenten een compleet portfolio aanbieden op het gebied van consultancy, systeemontwerp en - integratie, implementatie en support met Livelink als digitaal ECM platform.

De internationaal toonaangevende IT serviceprovider Siemens Business Services en de vooraanstaande ECM software leverancier Open Text sloten al eerder een Europees partnership. Dit heeft geleid tot gezamenlijke projecten bij onder andere. Audi, Osram, Bürkert en Siemens zelf. De samenwerking in Nederland biedt voor beide partijen nieuwe kansen binnen de publieke sector, de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg, de transport- en de productiesector.

Met dit partnership profiteren Siemens en Open Text van elkaars expertise. Open Text heeft voordeel van het brede marktbereik, marktsegmentkennis, process know-how en de consultancy expertise van Siemens. Siemens profiteert van de productkennis en de best practices van Open Text, haar brede productportfolio en ervaring op het vlak van architectuur, implementatie en support.

De eerste vrucht van de samenwerking is al geplukt: op 1 juli 2005 hebben de heer J. Franssen, commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, en de heer M.C.J. van Pernis, bestuursvoorzitter van Siemens Nederland, het contract voor de levering door Siemens van het integraal document managementsysteem Livelink van Open Text aan de Provincie Zuid-Holland ondertekend.

Siemens Business Services is een internationaal toonaangevende IT service-provider. De Siemens-divisie heeft eigen oplossingen voor de hele IT-dienstverleningsketen - van consulting en systeemintegratie tot en met het beheer van IT-infrastructuren. Met haar uitgebreide know-how en specifieke branchekennis biedt de onderneming haar klanten een stuk meetbare toegevoegde waarde. Op het gebied van outsourcing en IT-maintenance hoort Siemens Business Services wereldwijd tot de top 10. In het boekjaar 2004 (ultimo september 2004) bedroeg de omzet ca. EUR 4,7 miljard, waarvan 76 procent buiten het Siemens-concern werd behaald. Thans heeft de onderneming wereldwijd ca. 36.100 medewerkers in dienst. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/sbs.

Open Text
Open Text Corporation is met meer dan 13.000 klanten en 20 miljoen gebruikers een van de toonaangevende leveranciers van ECM software wereldwijd. Enterprise Content Management is strategische noodzaak voor veel organisaties. De krachtige combinatie van het digitale platform Livelink en het Web, bevordert en stimuleert de vrije stroom van informatie en samenwerking zowel intern als met externe partijen. "Great Minds Working Together": o.a. bij Unilever Nederland Foods, Siemens, Reed Business Information, Vlaamse Overheid, NUON, Europese Investerings Bank en Akzo Nobel. Voor algemene informatie zie: www.opentext.com.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Nederland: Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies Tel.: (070) 333 2095, e-mail: josje.mosies@siemens.com Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo

Open Text International BV: Tjerk Suurenbroek
Tel: 023-5652333, e-mail: tsuurenb@opentext.com Zie voor alle persberichten internet: www.opentext.com/news/