1e persbericht van dinsdag 12 juli 2005

Eindhoven 12-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken bromfietser moet rijbewijs inleveren

Op de Tongelresestraat is dinsdag rond 2.30 uur een 53-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man slingerend over de stoep rijden en controleerde hem. Hij had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,95 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Verdachten met spullen voor hennepkwekerij aangehouden

Op de Akkerstraat is dinsdag rond 00.10 uur een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. De politie trof de bestelbus van de verdachte aan op de Akkerstraat. In de bus lagen diverse benodigdheden voor een hennepkwekerij. Verder onderzoek wees uit dat in een tuin van een woning aan de Gestelsestraat nog meer spullen lagen die bij een hennepkwekerij gebruikt worden. Ook in de woning werden diverse goederen aangetroffen. De aangetroffen spullen betreffen onder meer potgrond, potten, assimilatielampen, een dompelpomp, plantenvoeding, transformatoren en koolstoffilters. De spullen en de bestelbus zijn in beslag genomen. Rond 2.00 uur kwam de 40-jarige bewoner van het pand binnenlopen. Hij werd ook aangehouden. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Helmond: Auto tegen lantaarnpaal

Op de Jan van Brabantlaan is maandag rond 20.50 uur een 63-jarige automobilist uit Helmond de controle over zijn voertuig verloren en tegen een lantaarnpaal gebotst. De man is met verwondingen aan zijn hoofd en ribben naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht.

Gemert: Getuige aanrijding gezocht

De politie is op zoek naar een man die mogelijk getuige is geweest van een ernstig ongeval in Gemert op zaterdag 2 juli 2005. Daarbij raakte een 43-jarige motorrijder uit Helmond zwaargewond (zie ook 1e persbericht van zondag 3 juli 2005). De afgelopen week is informatie bij de politie binnengekomen dat een man getuige zou zijn geweest van de aanrijding. Hij zou dat afgelopen week hebben gezegd in een motorzaak in Veghel waar hij als klant is geweest. De politie is nu op zoek naar deze man en verzoekt hem contact op te nemen met de politie in Gemert via telefoonnummer 0900-8844.

Nuenen: Kassakluis gestolen

Uit een kraam op de kermis in het Park is een kassakluis met ruim 1500 euro weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend tussen 1.25 en 1.40 uur. De kraam was nog open en er waren ook nog medewerkers aanwezig. Het is onbekend hoe de kluis uit de kraam is gehaald.

Veldhoven: Telefoons gestolen

In een winkel aan de Meent is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Weggenomen werden een nog onbekend aantal telefoons en accessoires. Het dak werd vernield om in het pand te komen.