Gemeente Alphen aan den Rijn


persbericht 47 Actie "Zegersloot schoon" van start

11 juli 2005

De komende twee weken werken gemeentelijke afdelingen, politie en ambulant jongerenwerk samen tijdens de actie 'Zegersloot schoon'. De actie speelt zich af bij de dagcamping en de ligweide bij de T-steiger in Zegersloot. Doel van de actie is dat inwoners met plezier kunnen recreëren in een schoon Zegerslootgebied. Toezichthouders spreken bezoekers in het recreatiegebied aan met het verzoek actief mee te werken aan een schoon Zegersloot.

Tijdens de actie die loopt tot en met 24 juli zijn mensen van de unit toezicht en handhaving regelmatig aanwezig in de omgeving van de dagcamping en de T-steiger. Zij spreken bezoekers aan op hun eigen verantwoordelijkheid om het gebied netjes te houden. Tegelijkertijd delen zij folders uit met de spelregels voor Zegersloot en zakken om het vuil in te verzamelen. Verschillende keren is de kleurige keet aanwezig die ook tijdens wijkacties wordt ingezet. Daar kunnen bezoekers met vragen en opmerkingen terecht bij de mensen van de unit toezicht en handhaving, politie en ambulant jongerenwerk.

Om voldoende capaciteit te bieden heeft de gemeente extra afvalbakken geplaatst waar mensen hun vuil kunnen achterlaten. Extra opruimrondes zorgen ervoor dat de bakken niet overlopen. Ook worden mensen ingezet om vuil dat toch nog achterblijft op te ruimen.

Spelregels
Dit voorjaar hebben gemeente en politie een convenant gesloten om de samenwerking op het gebied van toezicht en handhaving in Zegersloot te bekrachtigen. Samen zetten zij zich in voor het naleven van de spelregels die in het gebied gelden. Dit gebeurt op reguliere basis maar ook tijdens extra handhavingsacties.

Kort geleden zijn in het Zegerslootgebied borden geplaatst waarop de belangrijkste spelregels voor het gebied staan. De spelregels zorgen ervoor dat een verblijf voor iedereen aantrekkelijk is.

De spelregels zijn:

1. Honden aanlijnen van 1 april tot 1 oktober langs de zwemstranden en ligweiden

2. Geen vuur stoken of aanleggen

3. Geen vuil achterlaten

4. Geen geluidsoverlast veroorzaken

5. Niet met een brommer op wandelpaden of fietspaden rijden

PORTEFEUILLEHOUDER: J.M.C.M. GROEN IN 'T WOUT
Voor informatie: afdeling Communicatie, Toos Groeneweg, tel. 0172-465673
De keet staat a.s. woensdag 13 juli van 9.00 tot 17.00 uur op het terrein van de dagcamping. Daarna is de keet er nog te vinden op zaterdag 23 juli.