EVD

08.07.2005

Kroatië: the market for environmental technology in Croatia
---

Om volwaardig lid van de Europese Unie te kunnen worden,dient Kroatië de EU-Milieurichtlijnen te vertalen naar nationale wetgeving. Het moge duidelijk zijn dat hierdoor de komende jaren steeds meer focus op milieu zal komen te liggen. Hierdoor zal ook de behoefte aan westerse know-how en geavanceerde, betaalbare milieutechnologie toenemen.

Marktonderzoekbureau GfK (Kroatië) heeft onderzoek gedaan naar de Kroatische markt voor milieutechnologie in opdracht van de EVD in samenwerking met de Nederlandse ambassade te Zagreb. Aan bod komen: huishoudelijk en industrieel afvalwater, luchtvervuiling, bodemvervuiling en huishoudelijk, industrieel en chemisch afval. In het rapport is veel aandacht voor de huidige milieuwetgeving en handhaving. Tevens is een lijst met bedrijven die werkzaam zijn in de milieusector toegevoegd.

Dit marktrapport aanvragen!

Zie ook:
Kroatië: milieu
Documenten:
Market Environmental Technology Croatia.pdf (484 kB)
---

Bron: EVD-marktrapport
Nummer: 120832

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 120832 bij de medewerker Kroatië (Joyce Ten Holter), e-mail Kroatië, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 89 10.