Ingezonden persbericht


NAVTEQ neemt Zuid-Koreaanse kaartleverancier over

Met de aankoop van Picture Map International (PMI) verwerft NAVTEQ een lokale positie en tegelijkertijd een digitale kaart van Zuid-Korea

Chicago, IL - 12 juli 2005 - NAVTEQ (NYSE: NVT), wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen en locatiegebonden diensten , heeft PMI, een belangrijk Zuid-Koreaans bedrijf in digitale wegenkaarten, gekocht voor $28,5 miljoen. Met deze aankoop heeft NAVTEQ nu een lokale positie in Zuid-Korea verworven en kan NAVTEQ digitale wegenkaarten aanbieden waarmee zij de dynamische Koreaanse markt van dienst kan zijn.

Deze overeenkomst brengt twee vooraanstaande bedrijven in digitale wegenkaarten bij elkaar. Iedere autofabrikant die momenteel een navigatiesysteem biedt in Europa en Noord-Amerika maakt gebruik van de wegenkaarten van NAVTEQ in één of meerdere versies. NAVTEQ is tevens een prominente leverancier van digitale wegenkaarten voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in mobiele navigatiesystemen en overige locatiegerelateerde diensten. De verkoopcijfers van PMI digitale wegenkaarten en gerelateerde software en diensten komen voort uit een zeer uitgebreide klantenbasis, waaronder toonaangevende Koreaanse verkopers van wireless carriers en autosystemen, online mapping bedrijven en autofabrikanten. In 2004 waren de jaarinkomsten van PMI $14 miljoen.

"Met werknemers in meer dan 20 landen erkent NAVTEQ de grote waarde van lokale expertise", aldus Judson Green, president en CEO van de NAVTEQ Corporation. "Zuid-Korea vertegenwoordigt een belangrijk deel van onze wereldwijde uitbreidingsstrategie en de vooraanstaande positie van PMI draagt een weelde aan marktinzicht bij aan deze nieuwe relatie. De focus op kwaliteit en de veldgerichte benadering tot het vervaardigen van wegenkaarten maken bovendien PMI tot een sterke partner."

"PMI heeft zich altijd toegelegd op de vervaardiging van hoogwaardige digitale wegenkaarten", aldus Yong Won Lee, president van PMI. "Wij delen deze sterk kwaliteitsgerichte benadering met NAVTEQ. De twee bedrijven delen veel overeenkomende werkwijzen, waaronder het al rijdend op de weg controleren van navigatiegegevens. Wij zijn enthousiast over de toetreding tot dit wereldwijde team."

NAVTEQ blijft zich concentreren op de uitbreiding van haar wereldwijde spreiding in wegenkaarten en het bieden van dekking in Zuid-Korea is een belangrijk onderdeel van dit initiatief. Zuid-Korea beschikt over een snelgroeiende autobranche en één van de meest geavanceerde draadloze markten ter wereld. Klanten van locatiegerelateerde diensten bevinden zich ook buiten Europa en Noord-Amerika, waarbij er een grote vraag is voor hoogwaardige gegevens voor digitale wegenkaarten die ten grondslag liggen aan deze diensten.

Er wordt verwacht dat de aankoop geen invloed heeft op de dagelijkse gang van zaken bij PMI. De heer Lee blijft president van het bedrijf.

Over PMI

PMI, een bedrijf met het hoofdkantoor in Zuid-Korea, is een vooraanstaande leverancier van telematica- en GIS-oplossingen, die diensten van hoge kwaliteit leveren aan particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar de beste prestaties met betrekking tot digitale landkaarten voor dynamische internet- en mobiele omgevingen.

Over NAVTEQ

NAVTEQ is een toonaangevende speler op het gebied van veelomvattende digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen, mobiele navigatieapparatuur en kaartapplicaties voor Internet. NAVTEQ ontwikkelt digitale kaarten en kaartdata die navigatie- en locatiegebonden producten en diensten over de gehele wereld ondersteunen. NAVTEQ is opgericht in 1985 en het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Verenigde Staten. In totaal zijn circa 1.600 werknemers werkzaam bij NAVTEQ, verspreid over 122 kantoren in 21 landen wereldwijd. Het Europese hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Veldhoven.

NAVTEQ is een geregistreerd handelsmerk in V.S. en andere landen. © 2005 NAVTEQ. Alle rechten voorbehouden.

This document may include certain "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements include, but are not limited to, plans, objectives, expectations and intentions and other statements contained in this press release that are not historical facts and statements identified by words such as "expects", "anticipates", "intends", "plans", "believes", "seeks", "estimates" or words of similar meaning. These statements are based on our current beliefs or expectations and are inherently subject to various risks and uncertainties, including those set forth under the caption "Risk Factors" in the Company's Registration Statement on Form S-3 (Registration No. 333-123628), as amended, as filed with the Securities and Exchange Commission.

Actual results may differ materially from these expectations due to changes in global political, economic, business, competitive, market and regulatory factors. NAVTEQ does not undertake any obligation to update any forward-looking statements contained in this document as a result of new information, future events or otherwise.

###



Ingezonden persbericht