Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


12 juli 2005


Apeldoorn - Vernieling 13 auto's

Van vrijdag op zaterdag (08/09-07) werd voor duizenden euro's schade aangericht bij dertien auto's van een bedrijf aan de Wagenmakershoek. Ze stonden op een parkeerplaats bij het bedrijf toen ze door onbekenden werden bekrast. Door het bedrijf werd na het ontdekken aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Drankrijders betrapt


Een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op dinsdag (12-07) rond 00.55 uur op de Meester van Hasseltlaan. De man blies een promillage van 1,0. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een boete uitgereikt.
Een 62-jarige plaatsgenoot werd op dezelfde dag rond 01.20 uur gecontroleerd op de Asselsestraat. Deze automobilist blies een promillage van 0,6. De man kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.


Lieren - Diefstal motor


In het weekend (09/10-07) werd er aan de Wolfskuilen een motorfiets ontvreemd. Het betreft een motorfiets van het merk Honda, type XR500, kenteken MF-31-YH, kleur rood.


Apeldoorn - Autokraker overlopen door buurtbewoners
Op dinsdag (12-07) werd rond 03.40 uur een autokraker door buurtbewoners aan de Ina Boudier-Bakkersingel overlopen. De man had zich eerst verdacht opgehouden bij een woning en vervolgens had hij het portierslot van een auto geforceerd. Het is niet bekend of er wat ontvreemd is uit de auto. De man vertrok te voet in de richting van de Deventerstraat. Het gaat om een man van 35-40 jaar met kort/dun blond haar en e politie heeft de zaak in onderzoek.


Apeldoorn - Oplichting bejaarde

Een on leeftijd zijnde inwoonster van de Schapendoesweg kreeg op maandag (11-07) rond
15.55 uur bezoek van een onbekende man. De man belde aan bij de woning en vertelde dat hij een medewerker van een bank was. Ivm een machtiging had hij de pinpas en de pincode van mevrouw nodig. Hij vertelde de vrouw dat hij dit al had overlegd met 'e'en van de kinderen. De vrouw gaf hem de pas én de code mee maar kreeg na zijn vertrek argwaan en heeft toen meteen de politie gebeld en de pas laten blokkeren. Signalement van de man: jongeman, leeftijd onbekend, donkerblond opgeknipt haar, stevig postuur, rond knap gezicht, zag er netjes gekleed uit (overhemd, grijze broek, zwarte schoenen).


Apeldoorn - Snorfietsster gewond

Een 82-jarige snorfietsster uit Apeldoorn raakte op maandag (11-07) rond 15.10 uur gewond bij een valpartij op de Laan van Westenenk. De vrouw wilde met haar Spartamet stoppen voor een rood verkeerslicht. Bij het afremmen verloor ze haar evenwicht en kwam ten val waarbij de Spartamet op haar viel. Ze werd met een beenwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --