Gemeente Lingewaard


Subsidies welzijn 2006 vóór 1 september aanvragen

In verband met de tussentijdse invoering van de nieuwe Algemene Subsidieverordening Welzijn 2005 (ASVW) is de sluitingstermijn voor het indienen van een subsidieverzoek voor het jaar 2006 dit jaar bepaald op 1 september 2005. Vanaf die datum worden geen aanvragen voor 2006 meer in behandeling genomen.

Subsidiering gebeurt volgens de Algemene Subsidieverordening Welzijn (ASVW) en zogenoemde beleidsregels. In de ASVW staan vooral de procedures, voorwaarden en plichten beschreven, in de beleidsregels hoe de hoogte van de subsidies wordt bepaald.

De ASVW maakt het aanvragen en het verlenen/vaststellen van subsidies een stuk duidelijker en eenvoudiger. Daar staat tegenover, dat de indieningstermijnen voor subsidieaanvragen bindend zijn. Het niet tijdig indienen van een subsidieverzoek en de bijbehorende bescheiden heeft tot gevolg dat géén subsidie wordt verleend of dat een eerder verleende subsidie wordt teruggevorderd.

Voor een aanvraag kunt u gebruikmaken van een standaard aanvraagformulier. Daarnaast dient u een begroting en een werkprogramma voor 2006 in te sturen. Alle vaste subsidierelaties van de gemeente Lingewaard hebben inmiddels een aanvraagformulier ontvangen.

Wanneer u meent voor een gemeentelijke subsidie in aanmerking te kunnen komen maar nog niet in het bezit bent van zo'n formulier, dan kunt u dit downloaden via de website van de gemeente Lingewaard of opvragen bij de heer B. Arends, telefonisch via 026-3260257 of per e-mail b.arends@lingewaard.nl.

De complete tekst van de Algemene Subsidieverordening Welzijn 2005 kunt u raadplegen via de gemeentelijke website www.lingewaard.nl. U kun de tekst ook telefonisch opvragen via 026-3260257.

Geplaatst 12 juli 2005