Gemeente Lingewaard


Centrumplan Bemmel is al aardig op weg

foto officieel startsein centrumplan Bemmel
Burgemeester Rob Persoon brengt een toast uit op het Centrumplan Bemmel 2010.

Met een ferme ruk onthulde burgemeester Rob Persoon een luchtfoto van Centrumplan Bemmel 2010. Met de oplevering van de Van Ambestraat, Cuperstraat en de Ponylaan was dit het officiële startsein voor de algehele herinrichting van het centrum van Bemmel.

In zijn toespraak liet een zichtbaar tevreden burgemeester weten dat de ontwikkeling van het centrumplan al aardig op de goede weg is. Zo staat nog dit jaar de oplevering op de rol van 75 woningen op het Liduinaterrein. Daar komt ook de grootste Albert Heijn van de regio.

Naar verwacht wordt volgend jaar een begin gemaakt met de herinrichting van het winkelgebied. Burgemeester Persoon hoopt dat de bouwplannen in de Loostraat in 2007 rond. Dan moet er nog gesproken worden over het gebied van het MGZ-gebouw en verbouwing van winkelcentrum de Assenburg.

De laatste fase is de herinrichting van de Markt. De verwachting is dat dit project in 2008 of 2009 in gang wordt gezet. "Al met al is het Centrumplan Bemmel een hele klus'', zo vatte Persoon het ambitieuze plannen samen. Echter, hij voelt zich gesteund door de positieve houding van bewoners, winkeliers en wijkplatform. "Ik heb het gevoel dat het wel goed zit.''

Na de zomervakantie volgt een uitgebreide informatieavond over het Centrumplan Bemmel 2010. De luchtfoto is te zien in het gemeentelijke informatiecentrum in Bemmel.

Geplaatst 12 juli 2005