Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



---

70 inspraakreacties
Ontwikkelingsperspectief aangepast na inspraak

De inspraakperiode voor het Integraal Ontwikkelingsperspectief `Hollandse IJssel, meer dan water' heeft zeventig reacties opgeleverd. De stuurgroep Hollandse IJssel, meer dan water heeft besloten het perspectief op basis van de inspraakreacties op diverse punten aan te passen. De komende maanden besluiten de besturen van de acht partners over het gewijzigde Integrale Ontwikkelingsperspectief.

Bijna de helft van de reacties had als onderwerp het jaagpad. Daarnaast waren er reacties over onder meer landbouw, cultuurhistorie en landgoederen.

Een korte samenvatting van deze reacties, met commentaar en gevolgen voor het plan, vindt u in de special over het ontwikkelingsperspectief Hollandse IJssel.

Hoe verder?
In de komende periode, tot en met september, wordt het aangepaste Integrale Ontwikkelingsperspectief voor besluitvorming voorgelegd aan de besturen van de gemeenten IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Vlist, de provinciebesturen van Utrecht en Zuid-Holland en het algemeen bestuur van het waterschap, volgens de daar geldende procedures.

De nieuwe versie is in te zien op de kantoren van de partners. U kunt het ook hier downloaden.

Na besluitvorming zullen de acht partners hun handtekening zetten onder een gebiedsovereenkomst, waarin zij verklaren zich in te zetten voor de uitvoering van het perspectief. De verschillende trekkers nemen dan het estafettestokje over.

Meer weten?
Bel bureau Communicatie, telefoon (030) 634 59 48.

Houten, 12 juli 2005.