GTI NV

GTI krijgt contract Rijkswaterstaat voor Zandkreeksluis en -bruggen Kats

Heinenoord/Heinkenszand, 12 juli 2005

GTI Infra bv heeft van Rijkswaterstaat Zeeland de opdracht ontvangen voor de realisatie van de 'centrale bediening' voor de Zandkreeksluis en -bruggen te Kats. De opdracht omvat daarnaast de renovatie en integratie van de bestaande elektromechanische installaties. Met de nieuwe centrale bediening neemt Rijkswaterstaat een voorschot op toekomstige ontwikkelingen: de installatie wordt geschikt gemaakt voor bediening op afstand.

GTI realiseert het project van ontwerp tot bedrijfsklaar opleveren, en neemt onder andere de verantwoordelijkheid voor de elektrotechnische, mechanische en civiele modificaties en vernieuwingen. Bovendien installeert GTI een nieuw geautomatiseerd besturings- en bedieningssysteem. De installatiedelen communiceren met elkaar via een netwerk dat het gehele complex met elkaar verbindt. Dit netwerk biedt de mogelijkheid om de installatie in de toekomst zonder vergaande modificaties aan te sturen, vanuit een 'regionale centrale bediening' van waaruit meerdere objecten kunnen worden bediend. Met GTI kiest Rijkswaterstaat voor een partner in kwaliteit, effectief projectmanagement en totaaloplossingen.

De nieuwe installatie wordt medio 2006 opgeleverd.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en België. De kernactiviteiten van GTI Infra bestrijken het gehele verkeers- en vervoerstraject in Nederland. GTI ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines.

GTI maakt deel uit van FABRICOM, de Europese leider op het gebied van elektrische, mechanische en HVAC-installaties en het daaraan verbonden onderhoud. De ondernemingen van de Groep (AXIMA in Europa, ENDEL en INEO in Frankrijk, FABRICOM GTI in België en GTI in Nederland) voorzien in optimale oplossingen voor klanten in Industrie, Utiliteit, Infra en dienstensector. Bij FABRICOM werken 47.000 mensen. FABRICOM realiseerde een omzet van 5,6 miljard euro in 2003, voornamelijk in de Benelux en Frankrijk, maar ook in tal van andere Europese landen. FABRICOM is een volle dochteronderneming van SUEZ.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:
GTI nv
Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik Telefoon: 030 656 94 00; mobiel: 06 20 24 61 53; fax: 030 656 94 15; email: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com