Politie Noord-Holland-Noord

Regioberichten dinsdag 12 juli

Alkmaar 12-07-2005 - 15.00 uur

Kop-staart met vier autos: twee gewonden

Heerhugowaard, maandag 11 juli 2005

Op de Westtangent vond omstreeks 16.30 een kop-staart aanrijding plaats, waarbij vier autos waren betrokken. Twee inzittenden zijn met nekklachten voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Het gaat om twee inwoners van Heerhugowaard, 23 en 39 jaar oud.

Aanrijding tussen twee fietsers

Alkmaar, maandag 11 juli 2005

Omstreeks 21.00 uur kwamen op de Orionstraat twee fietsers met elkaar in aanrijding. Een 66-jarige fietser, net als de ander (23 jaar oud) afkomstig uit Alkmaar, raakte daarbij aan een arm gewond en moest naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Inbraak in woning

Den Helder, maandag 11 juli 2005

Afgelopen nacht is er in een woning aan het Ooghduyne ingebroken. De bewoners missen een laptop, een digitale camera en een MP3-speler.

Auto over de kop

Schagerbrug, dinsdag 12 juli 2005

Omstreeks 02.00 uur reed op de provinciale weg, gelegen tussen de Grote Sloot en de Westerweg een 35-jarige man uit Schagen tegen een in de middenberm staand verkeersbord. Zijn voertuig sloeg daarbij over de kop. De man werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de man alcohol had gedronken, werd bloed afgenomen. Dit wordt momenteel onderzocht. Zijn rijbewijs is inmiddels ingevorderd.

Teveel gedronken

Alkmaar, dinsdag 12 juli 2005

De politie controleerde omstreeks 04.00 uur op de Roelantstraat een automobilist en constateerde daarbij dat de man, een 55-jarige Alkmaarder, teveel aan Bacchus had geofferd. De man weigerde echter mee te werken aan een onderzoek. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

Zwaagdijk, dinsdag 12 juli 2005

Omstreeks 10.30 uur vond er op de Westfrisiaweg, ter hoogte van de afslag met het Noorderboekert een aanrijding plaats tussen een personenauto en een brommobiel. De twee inzittenden van het laatste voertuig raakten hierbij gewond. Het gaat om een 75-jarige, uit Enkhuizen afkomstige bestuurder en zijn echtgenote (leeftijd onbekend). Beiden werden naar het ziekenhuis afgevoerd. Over het letsel is (nog) niets bekend. De personenauto werd bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Hoorn. Bij haar in de auto zat haar 1-jarige zoontje.

Over de toedracht is nog niets te zeggen. De Westfrisiaweg is gedurende enige tijd voor het verkeer in beide richtingen afgezet geweest.