Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 12 juli 2005

Agenten pakken weer veelpleger op

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben gistermiddag om kwart voor twee in een winkel aan de Piusstraat in Tilburg een 50-jarige man uit Tilburg aangehouden. De Tilburger werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van haarlotion. De man, die bij justitie en politie als veelpleger geregistreerd staat is ingesloten en in verzekering gesteld. Conform het voor veelplegers geldende protocol wordt de man na het politieonderzoek ter beschikking van justitie gesteld en blijft hij tot de zaak voor de rechter komt in voorlopige hechtenis zitten.

Agenten houden man aan na huisvredebreuk

GOIRLE Een 51-jarige man uit Hilvarenbeek is gistermiddag rond tien voor zes in de woning van zijn ex-vriendin aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man was de woning van zijn 44-jarige ex binnengedrongen en wenste deze niet te verlaten ook niet na vordering. Hierop heeft de gealarmeerde politie de man aangehouden. Bij de aanhouding verzette de Beekenaar zich. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief opgepakt

TILBURG Gisteravond om kwart over zes hebben agenten in een winkel aan het Paletplein in Tilburg een 17-jarige jongen uit deze stad opgepakt. Hij wordt verdacht van de diefstal van een keukenmes, een schaar en een messenslijper. Na de diefstal, kwam hij terug en probeerde de jongen geld voor de gestolen goederen te krijgen. Hierbij viel hij door de mand. De politie maakt proces-verbaal op.

Wateroverlast leidt politie naar hennepkwekerij

TILBURG Na een melding over wateroverlast aan de Van Bleijswijckstraat in Tilburg vonden agenten in een slaapkamer op de eerste verdieping van een woning een hennepkwekerij met 119 plantjes. De planten en de lampen zijn door de politie in beslag genomen. Er werd illegaal stroom afgetapt.

Politie houdt vier jongeren aan na vechtpartij

GOIRLE Op een pleintje aan de Isaac da Costadreef in Goirle hebben agenten gisteravond rond tien voor halfnegen vier jongen aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij, waarbij een 19-jarige man uit Goirle onder andere bedreigd werd met een mes. De aangehouden jongeren zijn 15 en 16 jaar oud en wonen alle vier in Goirle. Een van hen, een 16-jarige jongen uit Goirle wordt er van verdacht dat hij bij de vechtpartij met een mes dreigde. Een vijfde verdachte, een 16-jarige jongen uit Goirle, werd aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.

Eindhovense jongen heeft nepwapen

TILBURG In een woning aan de Bochtakker in Berkel-Enschot hebben agenten gisteravond, even na tien uur, een 12-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Bij de jongen troffen de agenten twee nepwapens aan. De op echte vuurwapens lijkende neppistolen zijn door de politie in beslag genomen. De politie trad op na meldingen dat er in de betrokken woning pistolen werden doorgeladen.

Politie onderzoekt beroving 17-jarg meisje

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de gewelddadige beroving van een 17-jarig Tilburgs meisje. Zij werd vannacht tussen één uur en tien over één op de Coba Pulskenslaan in Tilburg door twee nog onbekende daders op een bromfiets van haar tas beroofd. De bestuurder van de bromfiets trapte tegen de fiets van het slachtoffer waardoor ze viel. De passagier van de bromfiets pakte de tas van het meisje toen zij op de grond lag. In de tas zaten onder andere een portemonnee met 10 euro en enkele cadeaubonnen.

Agenten houden man aan na bedreiging parkeercontroleur

TILBURG Een 31-jarige vrouw, die als parkeercontroleur bij de gemeente Tilburg werkt, is vanmiddag rond halféén op de Korvelseweg in Tilburg bedreigd door een 48-jarige man uit Tilburg. De man was het niet eens met een parkeerbon die hij van de vrouw kreeg.

Auteur: Carel Bouman