Gemeente Bergschenhoek

Openingstijden voor horecagelegenheden
Zoals bekend heeft de gemeenteraad op 24 mei jl. voorgesteld om bij wijze van proef voor een periode van zes maanden de openingstijden voor horecagelegenheden voor de vrijdag- en zaterdagnacht te verruimen.

Het doel van deze maatregel is nadrukkelijk de voorkoming van (geluids)overlast door bezoekers die na sluiting van een horecabedrijf allemaal tegelijkertijd het horecabedrijf moeten verlaten om naar huis te gaan.

Voor de uitvoering van deze proef zal de burgemeester gebruik maken van haar bevoegdheid op grond van artikel 2.3.1.12, lid 2 van de Apv om andere sluitingstijden voor horecabedrijven vast te stellen.

Gedurende deze proefperiode die zal ingaan op 15 juli 2005 en duurt tot 1 januari 2006, zullen horecagelegenheden op vrijdag en zaterdag open kunnen zijn tot 04.00 uur, waarbij uitdrukkelijk geldt dat er vanaf 01.00 uur geen bezoekers meer zullen worden binnengelaten; dit om een zogenaamde aanzuigende werking tegen te gaan.

Tijdens de proefperiode wordt de situatie zorgvuldig in de gaten gehouden en gelden een aantal spelregels voor het geval er overlast wordt geconstateerd.

Deze spelregels zijn vastgelegd in een convenant met elke horecaondernemer die aan de proef meedoet.
Inmiddels hebben een drietal horecaondernemers het convenant ondertekend en dit betekent dat de volgende horeca-inrichtingen, Sportcafét Ackerfietje en Restaurant t Hoekse Hout vanaf 15 juli a.s. aan de proef meedoen. Sportcafé Bravenboer start vanaf 5 augustus. In het convenant is onder meer vastgelegd dat indien door omwonenden over een horecabedrijf reële klachten (dit ter beoordeling van de gemeente) worden ingediend over (geluids)overlast door vertrekkende bezoekers, het horecabedrijf een waarschuwing ontvangt. Wanneer na twee waarschuwingen na reële klachten geen verbetering optreedt, wordt de verruiming van het sluitingsuur voor het betreffende horecabedrijf met onmiddellijke ingang teruggedraaid. De verruiming van het sluitingsuur is overigens niet van toepassing voor het terras van het betreffende horecabedrijf.

Evaluatie van de gemaakte afspraken zal plaats vinden op een nader te bepalen datum.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2005 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 12 juli 2005 - Techniek Aralto ICT