GS-besluitenlijst d.d. 12 juli 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer 28

Nummer

Onderwerp

Besluit


1.

Gemeente De Wolden; bestemmingsplan
Ruinerwold.

GS hebben besloten het bestemmingsplan Ruinerwold goed te keuren met uitzondering van de bouwhoogte van 15 meter voor agrarische bedrijfsgebouwen


2.

Gemeente De Wolden; verzoek om afgifte van een verklaring van geen bezwaar voor de realisatie van een landhuis aan de Linderweg 4 te Linde (Landgoed Linde).

GS hebben besloten een verklaring van geen bezwaar af te geven voor de bouw van een landhuis binnen het Landgoed Linde. Een groot deel van het Landgoed is al gerealiseerd, alleen ontbrak het landhuis nog. De gemeente heeft echter de wens om het landhuis ongeveer 20 meter te verschuiven in zuidelijke richting. Het bestemmingsplan staat dit echter niet toe. Daarom is vrijstelling nodig van het bestemmingsplan. GS hebben nu aangegeven hiertegen geen bezwaar te hebben.


3.

Brief gemeente Hoogeveen inzake plattelandsontwikkeling.

GS akkoord met verzending antwoordbrief waarin o.a. wordt geschreven dat de aard en omvang van de problematiek inzake plattelandswoningen nog niet duidelijk is. Bij de provincie zijn tot op heden geen signalen binnengekomen dat de problemen in Drenthe veel voorkomen.


4.

Tweede helft aanjaagsubsidie 2005 VVV Drenthe Plus en Marketing Drenthe Plus.

GS hebben besloten aan zowel VVV

Drenthe Plus als aan Marketing

Drenthe Plus de tweede helft van

De aanjaagsubsidie van 100.000,-

beschikbaar te stellen.


5.

Omroepnota Drenthe.

Ingestemd met geactualiseerd Plan

van aanpak Ontwikkeling beleidsvi

sie op RTV Drenthe/Omroepnota

Drenthe.

PS hierover geïnformeerd.


6.

Financiële eindrapportage herhuisvesting RTV/verantwoording.

Kennisgenomen van de eindrappor-

tage.

PS en directie RTV Drenthe hier

over geïnformeerd .


7.

Uitvoering Belvedèreproject "Veenhuizen, meer dan de som der delen".

De provincie heeft ingestemd met de uitvoering van het Belvedèreproject Veenhuizen meer dan de som der delenen zal, na overleg met de gemeente Noordenveld en Rijksgebouwendienst, aan het bureau Kuiper Compagnons, Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Architectuur, Landschap een opdracht verlenen voor de uitvoering van het project.


8.

Kader GGOR.

GS hebben het kader voor het

Gewenst Grond- en Oppervlakte regime vastgesteld. Uitvoering van het project is in handen van de waterschappen. Met het project wordt de gewenste waterhuishouding in de komende jaren uitgewerkt. Het is daarbij, naast het geen is opgenomen in het POPII, de basis voor werkafspraken tussen provincies en waterschappen.


9.

Wijziging reglementen waterschappen Reest en Wieden en Velt en Vecht.

GS hebben besloten de procedure te starten tot een wijziging van de reglementen van de waterschappen Reest en Wieden en Velt en Vecht. De reglementswijzigingen hebben betrekking op de stroomlijning van rechtsbeschermingsprocedures tegen waterschapsbesluiten en de aanpassing van de indeling in kiesdistricten aan de gemeentelijke herindelingen.


10.

Verkoop plas Krimweg te Coevorden.

De provincie gaat een zandwinplas met aanliggende landbouwgronden openbaar verkopen. Deze plas ligt ten noorden van de Lutterhoofdwijk in de gemeente Coevorden. In het verleden heeft de provincie er zand gewonnen en er zit nog ongeveer 180.000 m3 winbaar zand.


11.

Kaart Wet ammoniak en veehouderij.

Kennisgenomen van de ongegrond-

verklaring door de Raad van State

van de ingestelde beroepen tegen

de kaart Wet ammoniak en veehou-

derij. Doorzenden van de uitspraak

aan de Klankbordgroep Wav.


12.

Wijziging Legesverordening provincie Drenthe 1998.

Aanpassen van de huidige legesverordening voor 2006 aan de hand van het Consument Prijsindexcijfer alsmede het actualiseren op basis van de huidige wet- en regelgeving.


13.

Awb-bezwaarschrift van de heer Van Nimwegen inzake het besluit betreffende de ernst en urgentie van de bodemsanering van de gasfabrieksterrein te Assen.

GS hebben besloten het bezwaarschrift van de heer Van Nimwegen aan te houden en de gemeente Assen nader te laten onderzoeken of de verontreiniging aan de Gasfabriekstraat behoort tot het geval van ernstige bodemverontreiniging ter plaatse van het gasfabrieksterrein. De uitkomsten hiervan moeten worden voorgelegd aan de Commissie van advies voor de bezwaarschriften en klachten, waarna deze commissie een definitief advies aan gedeputeerde staten kan uitbrengen over de beslissing op het bezwaarschrift.


14.

Gevolgen grondprijsdaling Drentse maat/Hunzemaat

Als het gevolg van de grondprijsdaling dreigt er een tekort te ontstaan bij de afronding van de projecten Drentsemaat en Hunzemaat.

Het grootste knelpunt doet zich voor in het gebied Vledder- en Wapserveense Aa. Daarvoor wordt de Statencommissie Milieu, Water en Groen geïnformeerd.

De provincie is in overleg met de Dienst Landelijk Gebied en het Nationaal Groenfonds om de situatie zo goed mogelijk in beeld te brengen.


15.

Verzoek van stortplaats Meisner Noord Drenthe, om opgelegde dwangsom ten goede te laten komen aan het nazorgfonds van de provincie Drenthe.

Afwijzing van het verzoek van Stortplaats Meisner Noord Drenthe BV, om de verbeurde dwangsommen ten goede te laten komen aan het nazorgfonds.


16.

Beleidsregels toepassing Wet BIBOB inzake toetsing integriteit bij aanbestedingen en vergunningen Wet milieubeheer.


1. De beleidsregels vastgesteld.


2. Mandaat verleend aan de directeur-secretaris - met de bevoegdheid tot het verlenen van ondermandaat - voor het aanvragen van een advies bij het Bureau BIBOB, alsmede voor het maken van werkafspraken met het bureau.


17.

Overeenkomst gemeenten en provincie inzake aansluiting provinciaal jeugdzorgbeleid en lokaal jeugdbeleid.

Ondertekening van overeenkomsten tussen Drentse gemeenten en de provincie. Om de aansluiting van het provinciaal jeugdzorg beleid en lokaal jeugdbeleid te realiseren is de bijdrage en inzet van genoemde partijen nodig. Op 7 juli zetten de gedeputeerde en de betrokken wethouders hun handtekeningen onder een overeenkomst waarmee dit wordt bekrachtigd.


18.

Extra energieopwekking zuiveringsinstallatie Meppel via slibdesinte-gratie.

Pilot slibdesintegratie Reest en Wieden

De provincie draagt 35.000,- bij aan de pilot Slibdesintegratie van het waterschap Reest en Wieden. In een praktijksituatie wordt onderzocht of door toepassing van ultrasonore, of anders gezegd hoogfrequente, geluidsgolven uiteindelijk 100% van het slib kan worden vergist. Hierdoor wordt een grotere productie van biogas gerealiseerd en wordt de hoeveelheid afvalstoffen aanzienlijk gereduceerd wat weer gunstig effect heeft op het bedrijfseconomisch resultaat.


19.

Interreg IIIC-project SUSTAIN; leadpartner-ship Drenthe.

De provincie is leadpartner geworden van het Interreg IIIC-project SUSTAIN; (duurzame ontwikkeling in MKB) en levert tevens een inhoudelijke bijdrage door het deelproject Parkmanagement.


20.

Aanpassing begrenzing Integraal gebiedsplan Drenthe.

Met het besluit wordt 131ha SAN-gebied (Subsidie-regeling agrarisch natuurbeheer), met aanduiding Veldontginning grasland, aan het gebiedsplan toegevoegd. De eigenaren van het Landgoed Eese kunnen bij de Dienst Regelingen te Roermond nog dit jaar een SAN overeenkomst afsluiten. De gewenste verschralingen kan hiermee worden ingezet.


21.

Besluit Aanwijzing bevoegde autoriteiten ex artikel 5 Vaststellings-besluit Binnenvaart-politiereglement en aanwijzing personen die op grond van de Rijks-wet Onderzoeksraad voor veiligheid verplicht zijn tot het melden van scheepsongevallen en delicten.

GS hebben het besluit Aanwijzing bevoegde autoriteiten van 12 november 2002 aangepast aan de wijzigingen die het Binnenvaartpolitiereglement in 2004 heeft ondergaan. Met het nemen van het nieuwe besluit (Aanwijzing bevoegde autoriteiten ex artikel 5 Vaststellingsbesluit Binnenvaartpolitiereglement en aanwijzing personen die op grond van de Rijkswet Onderzoeksraad voor de veiligheid verplicht zijn tot het melden van scheepsongevallen en delicten) is het besluit van 12 november 2002 ingetrokken.


22.

Subsidieaanvraag gemeente Westerveld voor project Kwaliteits-impuls buitengebied Zuidwest-Westerveld.

Het College van Gedeputeerde Staten heeft een bijdrage van 196.206,- beschikbaar gesteld aan de gemeente Westerveld voor het project Kwaliteitsimpuls Zuidwest-Westerveld. Ook heeft zij

170.478,- beschikbaar gesteld uit de Reserve Stimulering Vitaal Platteland Drenthe.

Met het project wordt de regionale identiteit versterkt door het herstel van landschappelijke en cultuurhistorische elementen. Verder worden waardevolle recreatieve objecten toegankelijk gemaakt o.a. schaapskooi Uffelte, de hunebedden Havelterberg en het landgoed Overcinge.


23.

Subsidieaanvraag

Recreatieschap Drenthe voor project Outdoor Offensief Drenthe en uitbreiding Ooststelling-werf.

Het College van Gedeputeerde Staten heeft een bijdrage van 120.000,- beschikbaar gesteld aan het Recreatieschap Drenthe voor het project Outdoor Offensief Drenthe betreffende de uitbreiding van dit project met de gemeente Ooststellingwerf.

Het project Outdoor Offensief Drenthe en de gem. Ooststellingwerf betreft een integrale aanpak voor de digitale en fysieke ontsluiting van verschillende routes en de versterking van outdooractiviteiten.


24.

Gemeentelijk waterplan Borger-Odoorn.

Ingestemd met het waterplan en een bijdrage van 3.194,-- uitkeren uit het budget Gemeentelijke water-plannen.


25.

Besluit uitvoering Inrichtingsplan Geeserstroom.

GS keuren het besluit uitvoering inrichting Geeserstroom van het waterschap Velt en Vecht goed. Het waterschap zal dit besluit ter inzage leggen. Daarna kan het Waterschap het inrichtingsplan gaan uitvoeren.


26.

Beantwoording brief Milieufederatie inzake verdroging en project GGOR.

Brief van de Milieufederatie met vragen over de verdrogingsbestrijding en het project GGOR is door GS beantwoord..


27.

Toetsing calamiteitenplan waterschap Velt en Vecht.

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben samen met gedeputeerde staten van Overijssel het calamiteitenplan van het waterschap Velt en Vecht getoetst. In dit calamiteitenplan geeft het waterschap aan hoe zij zal handelen in het kader van crisismanagement en en rampenbestrijding. De beide provincies kunnen instemmen met het getoetste plan.


28.

Awb-bezwaarschrift van de heer S.P. Schouten te Coevorden inzake beoordelingsplicht

milieueffectrapportage ECOS Energy BV te Coevorden.

Op advies van de Commissie voor de bezwaarschriften:


1. de bezwaren niet-ontvankelijk verklaren;


2. het bestreden besluit handhaven.


29.

Awb-bezwaarschrift van Burgerbelang Afvalverbrandingsinstallatie te Coevorden inzake beoordelingsplicht milieueffectrapportage ECOS Energy BV te Coevorden.

Op advies van de Commissie voor de bezwaarschriften:


1. de bezwaren niet-ontvankelijk verklaren;


2. het bestreden besluit handhaven.


30.

Oprichting gezamenlijke "Overheidsgedomineerde inzamel- en reinigingsdienst NV" voor de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen.

De gevraagde goedkeuring verleend.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen