Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM

Politie pakt pyromaan

De politie denkt met de aanhouding van een 36-jarige Zaandammer meerdere autobranden en een vernieling te hebben opgelost. In de periode maart tot juni werd de omgeving van De Weer en het Kloosterven opgeschrikt door vier autobranden. De serie branden begon met een autobrand en het leksteken van autobanden op de Brigantijnstraat. Politieonderzoek leverde onder andere getuigenverklaringen op die hebben geleid tot de aanhouding van de verdachte die de brandstichtingen en vernieling heeft bekend. De Zaandammer zit nog vast en zal vermoedelijk worden voorgeleid bij de rechter commissaris.

15:10 11-JUL-05
PURMEREND, WESTERWEG

Jongens beroofd van golfballen

Een 15-jarige jongen uit Purmerend heeft aangifte bij de politie gedaan van een beroving. Hij had samen met drie vrienden golfballen uit de sloot gevist nabij de golfbaan. Er kwamen twee oudere jongens op een scooter van het merk Peugeot, type Speedfight II aanrijden en die zouden na het uitdelen van enkele klappen alle golfballen in de buddy van de scooter hebben gestort. Vervolgens reden zij weg in de richting van Purmerend.

16:15 11-JUL-05
WORMERVEER, ZAANDAM
Snelheidscontrole
Bij een controle met de radarauto op de Provincialeweg Zaandam-Castricum te Wormerveer heeft de politie 66 voertuigen op de foto gezet. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was109 km per uur. De camera stond in de richting van Zaandam opgesteld. Op de Vincent van Goghweg in Zaandam werd een staande controle gehouden waarbij zeven bekeuringen vielen voor te snel rijden. Er werd verder geschreven voor het niet dragen van de autogordel, niet dragen van een de helm en voor het rijden met een aanhangwagen zonder in het bezit te zijn van een E-achter B-rijbewijs.

21:43 11 JUL-05
WIJDEWORMER
Snelheidscontrole
Maandag werd op de Provincialeweg in de richting van de Rijksweg A7 gecontroleerd met de radarauto. Hierbij werd de snelheid van 1370 passerende voertuigen gemeten. 69 bestuurders reden sneller dan de toegestane 80 km per uur en krijgen over enige tijd een beschikking thuisgestuurd waarin de gemeten snelheid met bijbehorende boete wordt vermeld.

18:39 11-JUL-05
PURMEREND, HENRI DUNANTSTRAAT
Jongen aangehouden na mishandeling en diefstal
De politie heeft een 14-jarige jongen uit Purmerend aangehouden omdat hij maandag een 13-jarige Amsterdammer zou hebben mishandeld, bedreigd en bestolen. De jongens kennen elkaar van school en de Purmerender zou, omdat hij geen sigaret kreeg, hebben geslagen en geschopt. Na de mishandeling kwam het slachtoffer tot de ontdekking dat zijn mobiele telefoon was gestolen. De politie onderzoekt of een andere jongen die met de 14-jarige verdachte bij het incident aanwezig was iets met de diefstal te maken had.


08:00 11-JUL-05
ZAANDAM, SURINGARSTRAAT
Politie houdt verdachten hennepplantage aan
De politie heeft een 65-jarige Zaandammer en zijn 34-jarige zoon aangehouden omdat zij worden verdacht van het exploiteren van een hennepplantage. In de huurwoning van de mannen werd na een anonieme tip (Meld Misdaad Anoniem 0800-7000) een plantage aangetroffen met bijna 300 planten. Koolstoffilters, transformatoren, assimilatielampen, planten, ventilatoren, enz. enz. werden door de agenten in beslag genomen, afgevoerd en vernietigd. De twee verdachten werden na verhoor heengezonden.

08:51 12-JUL-05
PURMERLAND
Politie pakt camerafopper
Een 28-jarige automobilist uit Purmerend is door de politie geverbaliseerd omdat hij de camera die het sluipverkeer controleert probeerde te foppen. Vlak voor de camera deed de bestuurder de achterklep omhoog waardoor het kenteken van zijn auto niet meer zichtbaar was voor de fotoapparaat. De man had echter te laat in de gaten dat er nog een controleur aanwezig was die van de overtreding proces-verbaal opmaakt. Ook wordt in de fotoverzameling gekeken of de man dit trucje meer heeft uitgehaald.

12:18 12-JUL-05
KROMMENIE, IEPENSTRAAT
Fietsendief op heterdaad betrapt
De politie heeft een 20-jarige man uit Rotterdam ingesloten die in een fietsenwinkel werd betrapt toen hij een fiets meenam. Een 22-jarige werknemer van de fietsenmaker zag dat de verdachte een damesfiets pakte en er vandoor ging. Na een korte achtervolging kon hij hem aanhouden, overmeesteren en overdragen aan de gealarmeerde agenten. De verdachte werd ingesloten.


---- --