Dienstenbond CNV

CNV Dienstenbond stelt Aldipress ultimatum
12-07-2005

CNV Dienstenbond heeft Aldipress een ultimatum gesteld om deze week alsnog tot een akkoord te komen over de CAO. Indien Aldipress daar niet toe bereid is, zullen er acties volgen.

Op dinsdag 5 juli en woensdag 6 juli hebben er ledenvergaderingen plaatsgevonden bij Aldipress. Reden voor het uitschrijven van deze ledenvergaderingen was dat het CAO-overleg muurvast zit en dat de handtekeningenactie, waarbij een kleine 200 handtekeningen zijn verzameld die het standpunt van de vakbonden ondersteunen, niet geleid heeft tot een ander standpunt bij de werkgever. Tijdens deze ledenvergaderingen is gesproken over welke mogelijkheden er nu zijn:
1. Actie voeren met als doel een goede CAO;
2. Het accepteren van het huidige aanbod van Aldipress;
3. Het afwijzen van het huidige aanbod van Aldipress, zodat geen nieuwe CAO tot stand komt.

Zowel in Amsterdam, als in Utrecht, als in Duiven heeft een ruime meerderheid van de leden besloten actie te gaan voeren om te komen tot een betere CAO, dan het aanbod van Aldipress dat nu op tafel ligt. Op alle 3 de vestigingen zijn inmiddels actiecomités samengesteld die eventuele acties gaan voorbereiden.

Ultimatum
De vakbonden hebben op maandag 11 juli in de lijn van de ledenvergaderingen een ultimatum gestuurd aan Aldipress waarin wij eisen dat Aldipress alsnog akkoord gaat met onze voorstelen inzake:
* De matrixtoeslag;

* De compensatie voor het werkgeversdeel van de premiespaarregeling;
* Loon;

* Premie prepensioen.

Daarbij moeten de tijdens de onderhandelingen gemaakte andere afspraken blijven staan en dienen de openstaande voorstellen van werkgever en vakbonden nog nader besproken te worden. Aldipress krijgt tot vrijdag 15 juli de gelegenheid hierop te reageren. Indien Aldipress niet akkoord gaat met onze voorstellen, hebben we in haar richting aangegeven dat we werkonderbrekingen en stakingen niet uitsluiten.

Spannende tijden
We realiseren ons dat er voor u en uw collegas spannende tijden aankomen. Het is bij Aldipress voor de eerste keer in haar geschiedenis (voor zover wij dat kunnen nagaan) dat acties nodig zijn om tot een goede CAO te komen. Blijkbaar is dat nu echter nodig, aangezien de standpunten van Aldipress en de vakbonden ver uit elkaar liggen. Een geslaagde handtekeningenactie heeft Aldipress niet op andere gedachten gebracht. Het lijkt nu dus tijd te worden voor verdergaande actie. Roep uw collegas op om eventuele acties te ondersteunen en voor zover ze nog geen lid zijn lid te worden.

Wanneer hoor ik meer?
Eind deze week weten we of Aldipress nog wil ingaan op onze eisen. Mocht dat niet het geval zijn dat hoort u begin volgende week van ons of van het actiecomité welke acties waar en wanneer zullen worden gehouden. Wij rekenen op uw hulp en ondersteuning zodat we samen tot een betere CAO bij Aldipress kunnen komen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen: j.warnaar@cnvdibo.nl