Universiteit Maastricht

12 juli 2005
UM vormt faculteit om en benoemt nieuwe drie decanen Hoogleraren Merckelbach, De Wilde en Boon

Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht (UM) heeft met instemming van de Universiteitsraad besloten om met ingang van 1 september a.s. de Faculteit der Algemene Wetenschappen nieuwe stijl in te stellen, bedoeld om (onderwijs-)experimenten mogelijk te maken en nieuwe initiatieven tot ontwikkeling te brengen. De oprichting van de nieuwe faculteit heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Prof.dr. Louis Boon is per 1 september benoemd tot decaan van de Faculteit der Algemene Wetenschappen nieuwe stijl, waarin naast de activiteiten van de bestaande Faculteit der Algemene Wetenschappen ook het University College Maastricht (UCM) en de Maastricht Graduate School of Governance worden ondergebracht. Boon is thans interim-decaan van de Faculteit der Algemene Wetenschappen en dean van UCM.

Het College van Bestuur heeft prof.dr. Harald Merckelbach per 1 januari 2006 benoemd tot decaan van de Faculteit der Psychologie. Merckelbach volgt in deze functie prof.dr. Gerjo Kok op die vanaf begin 1998 twee perioden decaan is geweest. Merckelbach is sinds 1985 aan de UM verbonden en sinds 1996 hoogleraar Psychologie.

Bij de Faculteit der Cultuurwetenschappen heeft het College van Bestuur prof.dr. Rein de Wilde per 1 oktober 2005 benoemd tot decaan. Hij is de opvolger van prof.dr. Paul Tummers die sinds 2000 decaan is. De Wilde is sinds 1987 verbonden aan de UM, vanaf 2001 in de functie van hoogleraar Wijsbegeerte.