Politie Zeeland


---


O-3870-2005 Aanhouding

In een woning in de J.P. Coenstraat in Goes is dinsdagmorgen een 21-jarige Goesenaar aangehouden op verdenking van het bedreigen van twee personen in een woning in de Abel Tasmanstraat in zijn woonplaats.
De Goesenaar vernielde tevens een deur van de woning.


O-3871-2005 Ongeval te Sint Philipsland

Op de Oostdijk in Sint Philipsland vond maandagavond om 19.53 uur een ongeval plaats waarbij twee personen gewond zijn geraakt.
Een 19-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen verleende op het kruispunt met de Rijksweg geen voorrang aan een 43-jarige automobilist uit diezelfde gemeente.
De 19-jarige is met verwoningen aan haar been en de 43-jarige is met gebroken ribben overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom.


O-3872-2005 Diefstal uit bedrijf, Kapelle

In een bedrijf aan de Dijkwelsestraat in Kapelle is gistermiddag/avond tussen 17.00 en 19.00 uur ingebroken. Uit het bedrijf is een onbekend geldbedrag weggenomen.


W-3873-2005 Diefstal uit school, Middelburg

Uit een school in de Stromenwijk in Middelburg is een brandblusser weggenomen.
Vanmorgen omstreeks 09.15 uur ontdekte een medewerker van de school dat er in de school was ingebroken. Uit een schuurtje bij de school, dat met grof geweld was opengebroken, waren speelgoedtoestellen gehaald en een viertal skelters. Daar was mee gespeeld en op rondgereden. Uit een bijgebouwtje van de school werd de brandblusser vermist. Een schadebedrag is nog niet bekend.


Z-3874-2005 Aardappels in de sloot, Ijzendijke

Op de N61, ter hoogte van Ijzendijke, heeft vanmorgen omstreeks 09.35 uur een ongeluk plaatsgevonden.
Een tractor met aanhanger, bestuurd door een 20-jarige man uit de gemeente Sluis, en volgeladen met 25 ton aardappels, reed over voornoemde weg toen een vrachtwagencombinatie de tractor afsneed. De vrachtwagencombinatie werd bestuurd door een 57-jarige man uit Oostburg. Door de gevaarlijke manoeuvre kantelde de aanhanger van de tractor en viel er 25 ton aardappels in de naast de weg gelegen sloot. Van alle betrokkenen en getuigen zijn verklaringen opgenomen. Tegen de Oostburger wordt proces-verbaal opgemaakt.


W-3875-2005 Aanrijding, Vlissingen

Vanmorgen rond 10.04 uur heeft in de Sottegemstraat in Vlissingen een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's.
Een 47-jarige Goese automobiliste sloeg linksaf en liet hierbij een haar tegemoetkomende automobiliste, een 56-jarige Oost Souburgse, niet voorgaan. Het gevolg was een aanrijding waarbij blikschade ontstond.


O-3876-2005 Aanrijding 's-Gravenpolder

Op het Klimopplein in 's-Gravenpolder heeft, op een parkeerplaats, een kleine aanrijding plaatsgevonden vanmorgen omstreeks 10.52 uur.
Een 37-jarige man uit Breda, reed met zijn auto plotseling achteruit van een parkeervak af. Hij liet hierbij een 20-jarige automobilist uit 's-Gravenpolder niet voorgaan en hierdoor ontstond aan beide auto's schade.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.