Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering Heerlen 12 juli 2005

OW-13335 P&R-terrein Parallelweg

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft, met ingang van 1 november 2005, de huurovereenkomst opgezegd voor het P+R terrein aan de Parallelweg. Dit is gebeurd naar aanleiding van een brief waarin NS aankondigen dat het P+R terrein goed past in hun landelijke concept van parkeren en reizen. NS willen het terrein in Heerlen uitbreiden en vernieuwen en vervolgens zelf gaan exploiteren. Wat er precies gaat veranderen en wanneer, wordt door NS te zijner tijd zelf aangegeven.

SO-13115 Actuele en genuanceerde gegevens over leegstand en panden die op de markt zijn in Heerlen-centrum Het college heeft kennis genomen van een recent overzicht van leegstaande winkels in het centrum van Heerlen. De inventarisatie is gedaan naar aanleiding van een artikel in het LD van 10 juni jl. waarin werd geschreven 1/3 van de 350 winkels in Heerlen-centrum leegstond. Deze getallen werden daags erna in allerlei vastgoednieuwsbrieven overgenomen. Waar deze getallen op zijn gebaseerd is onduidelijk. Uit de recente inventarisatie blijkt namelijk dat er 34 panden zijn die door de bezoeker kunnen worden ervaren als leegstaand. Van deze panden is echter bekend dat er 7 op korte termijn worden ingevuld en dat 4 van deze panden weliswaar leeg staan, maar momenteel niet op de markt beschikbaar, meestal vanwege werkzaamheden. Dit betekent dat er momenteel 23 panden op de markt zijn zonder dat een invulling bekend is.

SO-14214 Onbewaakte fietsstandaards Promenade

Het college is akkoord met de aanschaf en plaatsing van 30 fietsstandaards op de Promenade. Dit is nodig omdat het huidige aanbod aan onbewaakte fietsstandaards op de Promenade onvoldoende is. De bestaande fietsvoorzieningen op de Promenade zijn te verschillend en verspreid opgesteld. Daardoor ontstaat een onrustig beeld. De huidige spreiding van de 'fietsaanleunbeugels' nodigt uit tot wildstallen van fietsen.

Bij winkelcentrum 't Loon komen nog eens 26 fietsstandaards. Deze worden vóór half september geplaatst.

Francine Pelzers

gemeente Heerlen
afdeling Communicatie
045-5604365
f.pelzers@heerlen.nl


---- --