Dienstenbond CNV

Overleg CAO Textiel opgeschort
12-07-2005

Aan het einde van het laatste overleg met de werkgevers in de Groothandel in Textielgoederen is er besloten om de CAO-onderhandelingen voorlopig op te schorten. Tijdens het overleg zijn partijen niet dichter bij elkaar gekomen over het belangrijke onderwerp arbeidsongeschiktheid. Wel wordt het onderzoek naar een oplossing voor de prepensioenproblematiek voortgezet.

De onderhandelingen zijn opgeschort. De kans is echter groot dat wij in september weer verder zullen gaan. Door de grote hoeveelheid aan overheidsmaatregelen, lopen verschillende discussies door elkaar. Daarbij zitten twee fundamentele en verstrekkende onderwerpen, te weten de nieuwe arbeidsongeschiktheidswet die de WAO gaat vervangen en de discussie rondom prepensioen. Op het eerste punt staan we te ver uit elkaar en met betrekking tot het tweede punt is er nog te veel onduidelijkheid. Er moet dan ook eerst meer duidelijkheid komen over het prepensioen voordat de onderhandelingen op de andere punten kunnen worden hervat. CNV Dienstenbond hoopt er dan snel uit te kunnen komen, want ook wij beseffen dat u graag duidelijkheid wilt over uw loonsverhoging over 2005.

Als bijlage treft u alle punten aan.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u een opleidingengids bestellen, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl