Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 12 juli 2005

Inbreker steelt computer uit bedrijfspand

ROOSENDAAL: De politie kreeg dinsdag 12 juli melding van een bedrijfsinbraak aan de Ettenseweg. Door middel van een stoeptegel werd een raam ingegooid. Eenmaal binnen hebben de inbrekers een computer weggenomen. De politie heeft aangifte van de gedupeerde opgenomen en stelt een onderzoek in.

Winkelinbraak

HALSTEREN: De politie kreeg op 12 juli omstreeks 03.30 uur een melding van inbraak in een winkel aan de Dorpsstraat. Ter plaatse had men met een grote tegel een ruit van de voordeur van het winkelpand ingegooid. Eenmaal binnen werd de winkel doorzocht. Door de ravage die is aangericht door de inbrekers is tot op heden niet duidelijk wat er precies ontvreemd is. Duidelijk is wel dat er rookwaar is weggenomen. De hoeveelheid is nog onduidelijk. De politie zal aangifte opnemen van inbraak en onderzoekt de zaak verder.

Inbraak in clubhuis

HOEVEN: De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak in een clubhuis aan t Groot Stuk. De inbrekers zijn het gebouw binnen gedrongen door een ruit in te gooien met de voet van een parasol om vervolgens door het raam het pand te betreden. Het gebouw is doorzocht. Binnen hebben de daders zich tegoed gedaan aan de inhoud van de bar en er is voor een aanzienlijk bedrag snoep ontvreemd. Verder heeft de politie een aangifte van de gedupeerde opgenomen.

Vandalen richten vernielingen aan in zwembad

OUD GASTEL: In de nacht van zaterdag 9 juli op zondag 10 juli zijn onbevoegden op het afgesloten terrein van zwembad Blankershove geweest. De onbekenden hebben twee boompjes afgebroken en in het zwembad gegooid, de afscheidingslijn in het grote bad werd kapot getrokken en er werden een aantal vuilnisbakken geleegd in de duikput. De politie heeft aangifte opgenomen.

Onvrijwillig gebruik van drugs in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft op dinsdag 12 juli aangifte opgenomen van poging tot zware mishandeling. De aangever een 17-jarige jongeman uit Roosendaal was op zondag 10 juli even na middernacht in een horecagelegenheid op de Bloemenmarkt. De aangever werd onwel na het drinken van een glas bier. Hij is hierop naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen. Zondag in de loop van de middag is de aangever ontslagen. Vermoedelijk is er bij de jongen GHB in zijn drank gedaan. Hij heeft hier niets van gemerkt vanwege de drukte in de horecagelegenheid. We merkte hij op dat het bier dat hij dronk bitterder was dan normaal.

Fietser (86) raakt gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdag 12 juli melding van een aanrijding met letsel aan de van Beethovenlaan. Een 40-jarige bestuurder van een bestelbusje reed de Rijksweg A58 af over de afrit Roosendaal-Oost. Bij de kruising met de van Beethovenlaan reed de Roosendaler bij het stoplicht door groen en kwam in aanrijding met een 86-jarige fietser uit Roosendaal. Hierdoor raakte de fietser licht gewond aan zijn hoofd. De fietser kwam uit de richting Dijkrand en gaf aan door rood te zijn gereden.

Man aangehouden wegens openstaande vonnissen

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdag 12 juli een 50-jarige man uit Bergen op Zoom aan omdat hij een aantal bekeuringen niet betaald had. Dit gebeurde in de Kastanjelaan. De man kon bij aanhouding niet aan de betaling voldoen en is daarom aangehouden.

9 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdag 12 juli een verkeerscontrole op de Gastelseweg en de Bredaseweg. Hierbij werden 8 bekeuringen uitgedeeld. 2 bestuurders zijn bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid, 1 bestuurder is bekeurd wegens niet handsfree bellen tijdens het besturen van een auto, 1 automobilist is bekeurd voor het negeren van een gesloten verklaring, er is 1 bekeuring uitgedeeld wegens het niet hebben van een kenteken op een aanhangwagen, 1 bestuurder droeg geen gordel en kreeg daarom een boete, 1 bestuurder had geen bromfietscertificaat waar deze wel verplicht was en 1 bestuurder kon geen rijbewijs tonen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst