Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/07/05)

OOSTERHOUT NB, 12 juli 2005

Rippers van hennepkwekerij op heterdaad betrapt

HOOGE ZWALUWE: De politie betrapte dinsdag 12 juli drie inbrekers op heterdaad bij een inbraak in een woning. Rond 11.50 uur meldden omwonenden dat er werd ingebroken in een woning aan de Korteweg. De daders zouden nog in de woning aanwezig zijn.
Twee politie-eenheden gingen direct ter plaatse. Op de oprit van de woning stond een gestolen auto en de voordeur van de bewuste woning vertoonde braaksporen. Vanuit de woning hoorden de agenten gestommel. Na het aanroepen van de daders, kwam er een verdachte te voorschijn. De 41-jarige Bredanaar werd direct ingerekend en overgebracht naar het politiebureau. Bij inspectie van de woning hoorden de agenten opnieuw gestommel, ditmaal vanaf de zolder. Daar bleken zich nog twee verdachten schuil te houden. Eén van hen ging een gevecht aan met de politieagenten, in een poging om te vluchten. Dat lukte deze (eveneens) 41-jarige Bredanaar niet. Tijdens dit gevecht raakte overigens een van de politieagenten licht gewond. Hij liep o.a. een snijwond op aan zijn hand. De wond is met vier hechtingen in het ziekenhuis gedicht. De derde verdachte, een 28-jarige inwoner van Breda liet zich zonder verzet inrekenen. Het trio is door de politie ingesloten en in verzekering gesteld. Kennelijk was het drietal bezig om een hennepkwekerij te rippen.
In de woning waren namelijk in vier verschillende ruimten hennepkwekerijtjes gemaakt. In totaal ging het om circa 500 planten. De planten zijn door de politie bemonsterd, in beslag genomen en daarna vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt. Dat was op een dermate ondeskundige manier gedaan, dat daardoor sprake was van gevaar voor kortsluiting en brand. Het elektriciteitsbedrijf Essent heeft inmiddels aangifte van diefstal van stroom gedaan. De politie heeft tot op heden nog geen arrestaties verricht voor het inrichten en exploiteren van de wietplantage.

Frontale botsing op Oosterhoutseweg

RAAMSDONKSVEER: Maandagmiddag 11 juli ontstond rond 16.30 uur een verkeersongeval op de Oosterhoutseweg, waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Uit de aangetroffen sporen en de verklaringen van betrokkenen maakt de politie het volgende op:
Een 33-jarige inwoner van Geertruidenberg reed met zijn auto over de Oosterhoutseweg, komend uit de richting van Oosterhout en rijdend richting Raamsdonksveer. Op een bepaald moment hoorde hij een harde knal, waarna zijn auto naar links schoot. Mogelijk is er sprake geweest van een klapband. Dat is echter nog niet duidelijk. De Bergenaar botste frontaal op een bestelbus, die vanuit tegenovergestelde richting naderde. Deze bestelbus werd bestuurd door 48-jarige man uit Dongen. Hij kwam dwars op de weg te staan, waarna een 57-jarige Oosterhouter tegen de bestelbus aanreed. Vervolgens botste een 53-jarige Oosterhouter met zijn auto daar weer achterop. De inzittenden van de (derde) auto raakten gewond en zijn door de Raamsdonksveerse brandweer uit het wrak bevrijd. De 57-jarige mannelijke bestuurder kneusde zijn borstbeen bij het ongeval. Zijn 55-jarige passagiere liep rugletsel op. Beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval en maakt proces-verbaal op.

Motorrijder zwaar gewond na aanrijding

WERKENDAM: Maandag 11 juli omstreeks 19.00 uur vond op de Tol een aanrijding plaats tussen een automobilist en een motorrijder. De automobilist, een 55-jarige man uit Sleeuwijk, reed over de Tol in de richting van Werkendam. Nabij de bushalte wilde hij linksaf slaan richting de bushalte. Tijdens het afslaan zag hij een motorrijder, die hem tegemoet kwam rijden, over het hoofd. De motorrijder, een 28-jarige man uit Uppel, kon de afslaande auto niet meer ontwijken, reed tegen de zijkant van de auto, werd hierdoor gelanceerd, vloog over de auto en viel tot slot op het wegdek. Hij raakte gewond aan zijn rug, brak een arm en liep letsel aan zijn gezicht op. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis in Utrecht overgebracht.

Politie houdt twee mannen aan na diefstal koper

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft maandagavond 11 juli kort na middernacht twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van koper. De twee, inwoners van Raamsdonksveer van 19 en 32 jaar oud, hadden de koperen buizen eerder die avond weggehaald uit een leegstaand bedrijfspand. Ze hebben de diefstal bekend en afstand gedaan van het koper.

Politie betrapt dronken automobilist

WAALWIJK: In de nacht van maandag 11 juli op dinsdag 12 juli controleerde de politie op de Noorder Allee de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 00.20 uur. De 33-jarige bestuurder uit Sprang-Capelle had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 295 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 2 uur opgelegd. De verdachte is om 02.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Fietser loopt oogletsel op bij aanrijding

MADE: Maandagavond 11 juli omstreeks 20.10 uur vond op de kruising van de afrit Made van de A59, de Weststadweg in Den Hout en de Godfried Schalckenstraat in Made een aanrijding plaats, waarbij een fietser gewond raakte aan een oog. De man, een 50-jarige inwoner van Made, fietste uit de richting van Den Hout over de Weststadweg in de richting van de Godfried Schalckenstraat. Toen hij de afrit Made van rijksweg A59 passeerde kreeg hij geen voorrang van een 19-jarige automobiliste uit Raamsdonk, die net van de snelweg was gekomen. De fietser vloog over de auto heen en kwam op het wegdek terecht. Hij is met oogletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oosterhout.

Bekeuring voor illegaal stoken van afval

RIJEN: Tijdens hun surveillance zagen agenten maandagavond 11 juli omstreeks 22.30 uur rook uit de tuin van een woning aan het Hilsondishof komen. De agenten stelden een onderzoek in na klachten uit de buurt. De 44-jarige bewoonster bleek afval aan het opstoken te zijn. Ze moet op 15 juli de woning verlaten en wilde op deze manier van haar afval af komen. Volgens de milieuwetgeving is het strafbaar afval te verbranden. De vrouw had dan ook geen vergunning voor het verstoken van afval. Ze kreeg hiervoor dan ook een boete.

Bedrijfsinbraak

RIJEN: Dinsdag 12 juli omstreeks 06.15 uur bleek dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Europalaan. De voordeur van het pand bleek te zijn geforceerd. Ook twee binnendeuren moesten het vervolgens ontgelden. Uit het bedrijf is voor zover nu bekend is, niks weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen