Ingezonden persbericht


Unisys Nederland ontvangt wereldwijde Partner Award van Microsoft

Bekroning op ontwikkeling grootschalig online archief van Nederlandse bankgegevens

Schiphol-Rijk, 12 juli 2005 - Unisys heeft de Winning Customer Award van Microsoft gewonnen in de categorie High Performance Computing (HPC). Deze awards worden toegekend aan bedrijven die succesvolle implementaties van op Microsoft gebaseerde oplossingen hebben gerealiseerd. Unisys ontving de Award voor de ontwikkeling en implementatie van het Digitaal Interactief Archief Systeem (DIAS) voor Unisys Payment Solutions & Services (UPSS).

Het DIAS bevat de betalingstransactiedata van de Nederlandse banken van de afgelopen zeven jaar. In het archief zijn nu meer dan 22 miljard transactiegegevens opgeslagen. DIAS werd eind vorig jaar opgeleverd. Het archief is online beschikbaar en wordt meer dan 1.000 maal per dag geraadpleegd ten behoeve van de banken in Nederland. Dagelijks worden gemiddeld 12 miljoen nieuwe data-items - met een maximumcapaciteit tot 50 miljoen - en meer dan 600.000 digitale images aan het systeem toegevoegd.

Het archief is gebaseerd op de Unisys Payment Information Engine-software (PIE), ES7000-servers van Unisys, Microsoft SQL Server 2000, Microsoft Windows Server 2003 en storagesystemen van EMC2. Unisys Payment Services & Solutions beheert het systeem. De voordelen van DIAS voor UPSS en de aangesloten banken zijn snellere toegang tot data en betere klantenservice, doordat de verwerkingstijd van queries sterk is teruggedrongen. Een gemiddelde query kan in drie tot vijf seconden verwerkt worden, terwijl de verwerkingstijd voor meer complexe queries van maanden is teruggebracht tot uren. Verder biedt het systeem een beschikbaarheid van 99,99% en is de fysieke storage-ruimte met 90% teruggebracht waardoor aanzienlijke kostenbesparingen zijn gerealiseerd.

"Het is een eer om Unisys dit jaar de Winning Customer Award te overhandigen", zegt Allison Watson, Vice President Worldwide Partner Sales and Marketing Group bij Microsoft. "Door klanten op dit niveau te ondersteunen, bevestigt Unisys de waarde van het geïntegreerde softwareplatform dat de basis is voor ons succes en dat van onze partners. We bekronen Unisys voor alle inspanningen voor de implementatie van oplossingen die de IT-behoeften van klanten invullen met de voordelen van het Microsoft-platform."

De awards werden uitgereikt tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference en zijn onderverdeeld in diverse categorieën - Partner of the Year for Technology Innovation, Partner of the Year for Sales and Marketing, de Specialization Excellence Awards en de Microsoft Initiative Awards, inclusief de Customer Experience Award - met wereldwijd in totaal zo'n 1.800 deelnemers. De Winning Customer Award, één van de twee Microsoft Initiative Award-categorieën, is onderdeel van het Commercial Software Initiative. Dit initiatief wil een dialoog opzetten tussen klanten, overheden, wetenschappers, partners en ontwikkelaars over de waarde van het commercieel softwaremodel en het geïntegreerde Microsoft Windows-softwareplatform.

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het bedrijf richt zich met name op grote bedrijven met transactie-intensieve IT-omgevingen. De medewerkers van Unisys combineren expertise in consultancy, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en met gedrevenheid. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel.



Ingezonden persbericht