Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 12 juli 2005

Politie arresteert man wegens bedreiging en vernieling

BREDA: Op maandagavond 11 juli kreeg de politie melding van een vechtpartij in de Vlielandstraat. Ter plaatse was een ruzie ontstaan in de relationele sfeer. Deze ruzie was zo uit de hand gelopen dat er een handgemeen was ontstaan en van de woning van één van de betrokken alle voorruiten waren ingegooid. Getuigen en de bewoners van het pand omschreven de dader. De politie hield om 23.15 uur een 44-jarige man uit Breda aan inzake bedreiging en vernieling. De verdachte was erg agressief en wilde in het ziekenhuis niet behandeld worden aan de tijdens de vechtpartij opgelopen verwondingen. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Politie neemt aangifte van diefstal op

ETTEN-LEUR: De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van een grasmaaier.De rode zitmaaier, een klein model tractor, werd op maandag 11 juli op enig moment tussen 07.00 uur en 17.00 uur gestolen aan de Hagemuntweg. De maaier stond voor een winkelpand, bij wijze van publiekstrekker. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Op maandag 11 juli omstreeks 16.00 uur werd door beveiligingspersoneel van een winkel aan de Kruisvoort een winkeldief aangehouden. Ze alarmeerden de politie. Ter plaatse arresteerden de agenten de 53-jarige man uit Breda en namen hem mee voor verhoor. De man gaf toe dat hij een MP3-speler wilde stelen. Hij betaalde ter plaatse de schikking van 120,- en is korte tijd later weer in vrijheid gesteld.

Politie deelt 292 bekeuringen uit bij snelheidscontroles

BREDA: De politie hield op maandag 11 juli een tweetal controles in de gemeente Breda. Op de Ambachtenlaan werd gecontroleerd tussen 8.50 uur en 11.50 uur. Hier werden 453 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 55 in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 80 km/u. Tussen 12.55 uur en 15.45 uur werd er gecontroleerd op de Konijnenberg. Hier werden 1324 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Er werden 237 overtredingen geconstateerd. De hoogste gemeten snelheid was 82 km/u.

Twee motoren ontvreemd bij bedrijfsinbraak

BAARLE-NASSAU: Op dinsdag 12 juli omstreeks 00.30 uur krijgt de eigenaar van een motorbedrijf aan de Industrieweg een telefoontje van de alarmcentrale dat er is ingebroken in zijn bedrijf. De eigenaar rijdt vanuit zijn woonplaats Alphen richting zijn bedrijf als hij onderweg twee motoren ziet rijden die afkomstig zijn uit zijn bedrijf. De man gaat achter de dieven aan en rijdt één van de motoren klem waardoor de bestuurder tussen de motor en de auto komt te zitten. Deze dief weet echter los te komen en te ontsnappen door achterop de scooter te springen bij een medeplichtige die naast de motor reed. Even later treft hij in de Leuvenlaan de andere gestolen motor aan, ook deze is beschadigd. Hierna alarmeert hij de politie. De politie zoekt met behulp van een politiehond de omgeving af. Er wordt inbrekersgereedschap gevonden, maar de inbrekers zijn nergens te vinden. Na de omgeving te hebben afgezocht gaan de agenten en de eigenaar naar het bedrijfspand. Bij het bedrijf blijkt dat de zijdeur met geweld is opengebroken. Hierna hebben de daders het pand doorzocht en de twee motoren ontvreemd. De twee motoren zijn van het merk Agusta. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Kostbare buit bij woninginbraak

KLUNDERT: De politie kreeg op dinsdagochtend 12 juli melding van een inbraak aan de Schansweg. De bewoner had de avond ervoor op de benedenverdieping de ramen niet geheel afgesloten. Hierdoor konden de inbrekers gemakkelijk het pand betreden. Op de benedenverdieping was een vertrek doorzocht. De buit bestond uit een aanzienlijk geldbedrag, een portemonnee en een kostbaar horloge. De politie heeft de aangifte van de gedupeerde opgenomen en stelt een onderzoek in.

De politie neemt aangifte op van verduistering

BREDA: De politie heeft dinsdag 12 juli aangifte opgenomen van verduistering. Een man belde aan in de Acaciastraat met de mededeling dat zijn auto kapot was gegaan en hij de ANWB had gebeld. Omdat hij echter geen lid was van deze instelling moest hij betalen voor de reparatie. Hij vroeg de bewoner van het pand of hij geld voor de reparatie en een fiets zou kunnen lenen. Hij zou hiervoor zijn mobiele telefoon als onderpand geven en meteen na betaling van de reparatie het geld gaan ophalen en het bedrag retourneren aan de bewoner. De man is echter nooit terug gekomen en in de mobiele telefoon bleek geen SIM-kaart te zitten. De aangever gaf ook aan dat dezelfde man vorige week aan zijn deur was geweest om te collecteren voor een goed doel. Bij navraag bleek er echter geen collecte te worden gehouden voor dit doel. Ook hiervan is aangifte opgenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Inbreker neemt een week na inbraak alsnog auto mee

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van een auto. Op 3 juli werd er ingebroken in een woning aan de Luikstraat. Hier werd door middel van de Bulgaarse methode de cilinder van het slot van de voordeur afgebroken. Eenmaal binnen doorzochten de daders de gehele woning. Er werden onder andere een cd-speler, een dvd-speler, een mobiele telefoon en autosleutels ontvreemd. In de nacht van maandag 11 juli op dinsdag 12 juli werd, vermoedelijk met behulp van de gestolen sleutels, de auto van de bewoner gestolen. Het gaat om een Blauwe Renault Twingo met het kenteken LV-XD-01. De politie stelt een onderzoek in.

Politie bekeurt 124 hardrijders

BREDA: De politie controleerde op dinsdag 12 juli op snelheid op de Christiaan Huygensstraat en de Nassaustraat. Tussen 8.45 uur en 11.45 uur werd er gecontroleerd op de Nassaustraat. Hier werden 965 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 61 in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 85 km/u. Op de Christiaan Huygensstraat werden tussen 13.00 uur en 15.30 uur 788 passanten gecontroleerd. Hier werden 63 overtredingen geconstateerd. De hoogste snelheid bedroeg hier 82 km/u.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag 12 juli een 24-jarige vrouw aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw was eerder in een winkel aan de Ginnekenstraat geweest. Ze had hier kleding uit de rekken gepakt en aangetrokken. Vervolgens had ze de kaartjes van de kleding afgehaald en was de winkel uit gelopen. Een winkelmedewerkster ging achter haar aan en alarmeerde de politie. De ter plaatse gesnelde agenten hielden de dievegge op de Keizerstraat aan. Ze gaf bij verhoor toe de kleding te hebben ontvreemd. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Manon Ostendorf