Gemeente Hengelo

Gemeentesecretaris mr. W.J. Fluks op 1 oktober 2005 met (pré-)pensioen

Afscheid gemeentesecretaris

Gemeentesecretaris Wim Fluks maakt per 1 oktober 2005 gebruik van de dit jaar nog bestaande pré-pensioenregeling. De heer Fluks heeft dan ruim 12,5 jaar de functie van gemeentesecretaris van Hengelo succesvol uitgeoefend. Recente gezondheidsproblemen hebben hem mede tot dit besluit gebracht.

Waardering

Het college van B en W van Hengelo heeft met respect en waardering kennis genomen van de afweging van de heer Fluks. Het gemeentebestuur is hem veel dank verschuldigd. Voorafgaand aan zijn vertrek zal 'op 29 september s middags een afscheidsbijeenkomst worden georganiseerd.

Wim Fluks is sinds 1 augustus 1966 in overheidsdienst en werkte achtereenvolgens bij de gemeenten Appingedam, Winschoten, Hoorn, Den Bosch, het Gewest Gooi en Vechtstreek, de gemeenten Hilversum, Hoogeveen, Zwolle en tenslotte Hengelo. De eerste 13 jaar van zijn loopbaan was hij werkzaam op het gebied van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening, daarna was hij 14 jaar actief op het gebied van financiën, P&O en ICT en de laatste 12,5 jaar was hij gemeentesecretaris.

Wim Fluks is tot op heden naast zijn drukke banen ook actief in andere functies. Hij bekleedt nevenfuncties bij o.a. de Bestuursacademie (bestuurslid), de Raad van Advies van het ROC van Twente, GemNet (het gemeenschappelijk ict-netwerk voor de overheid en de gezondheidsbranche, als voorzitter), bij de Vereniging van Gemeentesecretarissen (bestuurslid), de Kring Gemeentesecretarissen Overijssel en Noord-Oost Nederland (als voorzitter), Ambelt (jeugdhulpverlening, als bestuurslid), en de gebruikersvereniging van Centric. Ook binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft hij verschillende functies.