Dienstenbond CNV

Overleg met Schuitema op dinsdag 12 juli over reorganisatie Deventer en Elst
08-07-2005

Al eerder hebben wij u geïnformeerd over de gevolgen van de sluiting van de distributiecentra (DC) van Deventer en Elst en de opening van een nieuw DC in Elst. Wij hebben toen aangegeven dat er voor de gevolgen die deze verandering voor de werknemers met zich meebrengt een Sociaal Plan ligt. Als dit Sociaal Plan niet helemaal zou passen op de praktijk, zouden wij nader overleg voeren met Schuitema om tot passende oplossingen te komen.

Inmiddels hebben we van een aantal chauffeurs begrepen dat de functies die nu worden aangeboden (b.v. in Woerden en Eindhoven) een behoorlijke impact hebben. Als chauffeur word je geconfronteerd met een lange reistijd naar een ander DC die ongeveer rond de anderhalf uur enkele reis ligt. Daarbij zijn de begintijden als chauffeur natuurlijk van dien aard (dus vroeg) dat je geen gebruik kunt maken van openbaar vervoer. Dit brengt naast een flinke reistijd dus ook flinke reiskosten met zich mee. Kortom, dit vraagt om een maatwerk oplossing.

Naar aanleiding van de signalen heeft de CNV Dienstenbond contact gezocht met Schuitema. Er staat nu een overleg gepland voor aanstaande dinsdag, 12 juli 2005. Wij hebben voor deze korte termijn gekozen omdat wij, zeker in de vakantieperiode, zo snel mogelijk duidelijkheid willen hebben voor de groep chauffeurs. Als chauffeur vraagt Schuitema u immers ook om voor 22 juli uw antwoord op de aangeboden functie te laten weten. Wij willen tijdens het overleg eerst kijken of de functies die zijn aangeboden wel als passend kunnen worden aangemerkt. Verder moeten we natuurlijk kijken of we een betere afspraak kunnen maken met betrekking tot het vervoer, de reistijden en reiskosten. We houden u hierover uiteraard op de hoogte.

Wellicht zijn er nog meer zaken die in het overleg aan de orde moeten worden gesteld. De reorganisatie heeft immers niet alleen betrekking op de groep chauffeurs. Heeft u nog vragen, problemen of opmerkingen waar u mee zit? Geef dit dan alstublieft zo spoedig mogelijk aan ons door. Dit kan nog tot dinsdagmiddag 12 juli (tot 13.00 uur).

U kunt hiervoor bellen met Neoletta Poelgeest, bestuurder. Tel: 035-6460580 of mailen naar n.poelgeest@cnvdibo.nl