Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave maandag 11 juli

* MAASTUNNEL ENIGE TIJD AFGESLOTEN IN VERBAND MET VERWARDE MAN

ROTTERDAM - Maandagmorgen is de Maastunnel enkele uren in beide richtingen afgesloten geweest. De politie kreeg omstreeks half zes een melding dat een verwarde man in een auto zich in één van de tunnelbuizen bevond en dat hij dreigde zichzelf iets aan te doen. Hoe en waarmee hij dit wilde doen was niet duidelijk. Om geen enkel risico te nemen werd de Maastunnel in beide richtingen afgesloten en werd het verkeer omgeleid. Het lukte uiteindelijk een politieonderhandelaar om de man naar buiten te praten waarna hij werd aangehouden. Hij had geen wapen(s) bij zich. De man, een 25-jarige Rotterdammer, werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. In de auto van de man werd een nepvuurwapen aangetroffen. Later op de dag gaf de man tijdens zijn verhoor aan dat hij tot deze wanhoopsdaad was gekomen om aandacht te vragen voor zijn privé-problemen. De man is in verzekering gesteld en wordt later deze week voorgeleid voor de rechter-commissaris. Ochtenduitgave maandag 11 juli

* FIETSSTER OVERLEDEN NA AANRIJDING
SPIJKENISSE - Een 83-jarige vrouw uit Spijkenisse is gisteravond overleden als gevolg van een aanrijding op de kruising tussen de Galileilaan en de Saturnusstraat. De vrouw werd op de fiets aangereden door de bestuurder van een auto, een 31-jarige man uit Lekkerkerk, terwijl deze achteruit reed. De vrouw werd spoedtransport overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis, waar bleek dat zij overleden was. De autobestuurder is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De Technische Ongevallendienst van de Politie Rotterdam-Rijnmond stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
* WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zondagmiddag werd een woning aan de Mathenesserdijk overvallen. Omstreeks vier uur drongen twee mannen de woning binnen, waarna de 55-jarige bewoner werd bedreigd met een vuurwapen. Nadat een pinpas werd weggenomen, renden de overvallers de woning uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche stelt een onderzoek in.

Copyright © 2005 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer