DSM


451901.jpg

Published: 08:15 12.07.2005 GMT+2 /Source: DSM /AEX: DSM /ISIN: NL0000009769

DSM verkoopt zijn belang in gistproducent Rymco; alle bakkerij-activiteiten nu afgestoten


DSM heeft vandaag bekendgemaakt dat het overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van zijn 50% aandeel in Rymco, een Zuid-Afrikaanse producent van gistproducten, aan joint venture partner Daniel Mills & Sons. DSM ontvangt een bedrag van in totaal EUR 39 miljoen voor de aandelenoverdracht. De transactie zal naar verwachting in september zijn beslag krijgen, afhankelijk van bepaalde gebruikelijke goedkeuringsprocedures bij de regelgevende autoriteiten.

De verkoop van het DSM-belang in Rymco is de laatste stap in de verkoop van de activiteiten van het concern op het gebied van gist en broodverbeteraars. Vorige maand verkocht DSM de voornaamste bakkerij-activiteiten van de businessgroep DSM Bakery Ingredients aan Gilde Investment Management. In 2004 werd de businessunit Baking Enzymes overgeheveld naar de businessgroep DSM Food Specialties. DSM's aandeel in Rymco vormde het laatst overgebleven onderdeel van de Bakery Ingredients businessgroep.

Feike Sijbesma, lid van de Raad van Bestuur van DSM, gaf als commentaar: "De strategische beslissing om onze focus te verleggen naar gezondheidsbevorderende en voedingswaarde-verhogende voedingsingrediënten en het veranderende businessklimaat voor bakkerij-ingrediënten hebben ons doen besluiten om ons uit deze activiteiten terug te trekken. Na de succesvolle verkoop van DSM Bakery Ingredients was het een logische stap om de enig overgebleven activiteit op dit gebied ook af te stoten. Het verheugt mij dat Daniel Mills & Sons de overnemende partij is. Het feit dat zij al voor 50% eigenaar zijn van Rymco betekent dat de activiteiten zullen worden voortgezet onder een bestaande eigenaar."

Rymco
Rymco is de grootste producent en distributeur van gistproducten in Zuid-Afrika. De onderneming heeft in Zuid-Afrika leidende posities op het gebied van verse gist, consumentengist, wijngist en bakkerij-enzymen. Rymco biedt werk aan ongeveer 370 mensen en heeft fabrieken in Johannesburg en Kaapstad. In het boekjaar van 1 mei 2004 tot 30 april 2005 behaalde de onderneming een totale omzet van R 520 miljoen (ongeveer EUR 63 miljoen).

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 24.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen op alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.




DSM