Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 231 MJS
Datum: 12 juli 2005

3

Westergozone krijgt nieuwe projectmanager

Rik Siebers (54), oud directie-lid van Ingenieursbureau Oranjewoud te Heerenveen, wordt projectmanager van de Westergozone. Siebers krijgt de taak de Westergozone op de kaart te zetten en nieuwe initiatieven voor de regio tot uitvoering te brengen. Hij houdt kantoor bij Kamer van Koophandel te Leeuwarden

Sinds enkele jaren werken de Provincie Fryslân, Westergogemeenten, de Ondernemersfederatie Westergozone, de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, VNO NCW Noord en De Kamer van Koophandel samen om het economisch klimaat in de regio de versterken. Met het aantrekken van Siebers als projectmanager wil het samenwerkingsverband structurele aandacht voor de zone bewerkstelligen.

Projectgedeputeerde Jan Ploeg en de federatievoorzitter Durk van Tuinen zijn blij met het aanstellen van Siebers. "De heer Siebers is de aangewezen persoon voor deze klus. Zijn contacten binnen NOM, VNO NCW Noord en de Kamer van Koophandel komen goed van pas" aldus Ploeg en Van Tuinen.

In het actieplan dat de Westergozone Siebers meegeeft, staat een aantal projecten dat dit jaar nog van start moet gaan. Het gaat onder andere om de ontwikkeling van Harlingen als 'Poort van Fryslan', innovatieprojecten op het gebied van de glastuinbouw, de organisatie van workshops voor ondernemers in de regio en een marketingplan voor de zone. Het actieplan is een vervolg op het ambitiestatement dat de Westergozone in februari dit jaar presenteerde.


---- --