Digitale Gemeente Houten

Houtenaren betrokken bij busongeluk Frankrijk

zaterdag 9 juli 2005 - Bron: redactie SDGH

Bij een busongeluk nabij de plaats Agde in Frankrijk zijn ook inwoners van Houten betrokken. Op de website van NU.nl is een lijst gepubliceerd met de woonplaatsen van de inzittenden van de bus.

Bij het ongeluk zijn voorzover nu bekend twee mensen om het leven gekomen en 66 mensen gewond geraakt. De prefectuur van Montpellier meldt dat een 40-jarige Nederlander en een 12-jarig Belgisch kind de twee overledenen zijn. Van de gewonden zijn zeventien ernstig gewond, van wie er twaalf slecht aan toe zijn, aldus de politie. De bus van de Nederlandse maatschappij Solmar Tours verongelukte op de A9 rond 04.30 uur.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk moest de touringcar uitwijken en belandde daarbij op de zijkant. De chauffeur is aangehouden en wordt verhoord omdat hij in slaap zou zijn gevallen.

De bus, met 69 toeristen aan boord, had de plaatsen Malgrat da Mar en Callella aan de Spaanse Costa Brava als eindbestemming. Er bevonden zich zowel jongeren als ouderen aan boord. Naast de snelweg is tijdelijk een noodhospital ingericht om de gewonden snel te kunnen verzorgen. Een deel van de gewonden kon al worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Thuisblijvers kunnen bellen met een speciaal telefoonnummer om informatie te krijgen over het ongeval. Het nummer is 020-5618888.

Update 17.30 uur: De 40-jarige man die zaterdagochtend om het leven kwam bij het busongeluk in Zuid-Frankrijk was een Amersfoorter. Een passagier uit Houten en een passagier uit Amersfoort zijn zwaargewond. Dat meldt de alarmcentrale Mondial Assistance.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).