Politie Zeeland


---

Z-3884-2005 Ruit vernield, Nieuwvliet
De ruit van een pand aan de Zeedijk in Nieuwvliet is tussen zondag 19.30 uur en maandag 14.30 uur vernield.
Een schadebedrag is nog niet bekend.

W-3885-2005 Diefstal ooievaar, Oost Souburg
Uit de tuin van een woning aan de Zuiderzeestraat in Oost Souburg is tussen zaterdagavond 20.00 uur en zondagmorgen 07.00 uur een ooievaar gestolen.
De ooievaar (kunststof) zat bevestigd aan een paal. De paal is blijven staan, de ooievaar zelf is meegenomen. Een schadebedrag is niet bekend.

W-3886-2005 Diefstal tas, Vlissingen
Een 84-jarige Vlissingse is vanmiddag tussen 14.30 en 15.00 uur van haar tas beroofd door een onbekende vrouw.
Het slachtoffer liep over de Aagje Dekenstraat en had haar tas, met daarin o.a. haar portemonnee met bijna tweehonderd euro, op haar rollator gezet. Zij zag een vrouw aan komen fietsen met een rode trui. Toen de vrouw haar voorbijfietste griste zij de tas van de rollator af. De Vlissingse riep nog heel hard:"Houd de dief!", maar geen van de omstanders reageerde. De vrouw fietste hard weg na de diefstal.

O-3887-2005 Diefstal auto, Yerseke
Op de Burenpolderweg in Yerseke is, tussen gisteravond 22.00 uur en vanmiddag 16.00 uur, een Mercedes Coupe gestolen.
De auto betreft een type uit 1983 en is blauw van kleur. Het kenteken van de auto is JH-78-NY.

W-3888-2005 Aanrijding, Arnemuiden
Op de kruising Van Cittersweg/Korenbloemlaan in Arnemuiden heeft vanmiddag rond 17.02 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 19-jarige vrouw uit Arnemuiden reed, op de fiets, over de Van Cittersweg. Zij remde voor de kruising. Dit zag een 23-jarige motorrijder uit de gemeente Veere te laat en hij botste tegen de fietsster. Er vielen geen gewonden. Beide voertuigen beschadigden door het voorval.

Z-3889-2005 Aanrander aangehouden, Kapellebrug
Vanmiddag rond 17.00 uur is in de Stroperstraat in Kapellebrug een 43-jarige Belg uit St. Niklaas aangehouden als verdachte van een aanranding/poging tot verkrachting.
De man had vanmiddag in het bos een vrouw, die haar hond uitliet, onzedelijk betast. De vrouw gaf de man een "knietje" en sloeg zijn bril van zijn neus, waardoor zij aan haar belager kon ontsnappen. Zij waarschuwde de politie en die is, in het bos, naar de man op zoek gegaan. Uiteindelijk werd de man, die zich schuilhield tussen de bomen, door een speurhond gevonden. De man werd door de politie aangehouden en ingesloten. Hij moet nog verhoord worden.

W-3890-2005 Verkeersongeval, Ritthem
Op de Engelandweg in Ritthem heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden, omstreeks 16.32 uur.
De bestuurder van een vrachtwagen, een 49-jarige Duitser uit Lubbecke, wilde van zijn parkeerplek wegrijden en raakte hierbij een vrachtwagen die naast hem geparkeerd stond. De grille van de geparkeerde vrachtwagen werd hierdoor afgebroken.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland