Gemeente Moerdijk


START WERKZAAMHEDEN INTERIM SECRETARIS JO HORN

Maandag 11 juli is interim secretaris Jo Horn gestart met zijn werkzaamheden bij de gemeente Moerdijk. De heer Horn is 58 jaar oud en woont in Amsterdam. Hij is geboren in Sittard, getrouwd en heeft een zoon van 4 en een dochter van 11 jaar oud.

In zijn vrije tijd luistert de heer Horn graag naar klassieke muziek, kijkt op de televisie naar documentaires van de Tweede Wereldoorlog en leest in zijn vakanties vooral biografieën. Daarnaast keert hij jaarlijks terug naar zijn geboorteplaats om Carnaval te vieren.

Jo Horn heeft een indrukwekkende loopbaan. In 1967 is hij in Amsterdam sociologie en recht gaan studeren. Na afronding van deze studies werkte hij een aantal jaren aan de universiteit in Amsterdam als docent rechtssociologie. In 1989 promoveerde hij tot doctorandus in de rechtsgeleerdheid. Van 1989 tot 1995 was hij directeur van het landelijk bureau voorkoming misdrijven bij ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. Daarnaast was hij in deze periode ook projectleider van het project reorganisatie politie. In de jaren 2003 en 2004 werkte de heer Horn als hoofd bestuursafdeling van de provincie Zuid-Holland. Van 1995 tot nu is hij organisatieadviseur en interim manager van verschillende organisaties. Zo was hij gemeentesecretaris en directeur bestuursdienst bij de gemeente Leiden.

Ook heeft Jo Horn ervaring in de politieke wereld. Begin jaren 80 was hij namelijk gemeenteraadslid in Amsterdam. Daarnaast heeft hij in 2001 en 2002 ervaring opgedaan als Tweede-Kamerlid voor de Partij van de Arbeid.

Verder bekleedde hij gedurende zijn gehele loopbaan veel bestuurlijke functies, bijvoorbeeld bij stichting thuiszorg Amsterdam en als columnist binnenlands bestuur.

De gemeente Moerdijk stelt het zeer op prijs dat de heer Horn tijdelijk de functie van interim secretaris voor Moerdijk wil gaan vervullen.