Gemeente Moerdijk


SUBSIDIE ATLETIEKVERENIGING GROENE STER

Het college van burgemeester en wethouders verstrekt een incidentele subsidie van 340,00 aan atletiekvereniging Groene Ster. De vereniging organiseert op zondag 11 september een hardloopwedstrijd.

De wedstrijd wordt voor de zesde keer gehouden. Het gaat om een 10 kilometer wegwedstrijd en een 5 10 en 15 kilometer prestatieloop. Voor de schooljeugd wordt een 1500 meter wedstrijd gehouden, waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel. Deze loop speelt zich af op de markt en het midden gedeelte van het haventraceé. De wegwedstrijd en de prestatieloop gaan over een parcours van 5km. De activiteiten spelen zich af in en rond de kom van Zevenbergen.

Volgens de regeling kan één maal per drie jaar een evenementensubsidie worden gegeven voor een activiteit met een meer dan regionale uitstraling. Afhankelijk van de regionale, provinciale, nationale of internationale karakter wordt de hoogte van de subsidie bepaald. De laatste maal is in 2002 aan Groene Ster een subsidie hiervoor verstrekt. De wedstrijd heeft daarnaast een meer dan regionaal karakter. Hiermee is aan de geldende voorwaarden voldaan.